Miről volt szó a mai operatív törzsön?

A kedvező statisztikák ellenére sem lát okot a lazításra az országos tisztifőorvos.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedvezőnek nevezte az elmúlt 24 óra járványügyi statisztikáit, mivel kevesebb mint 1000 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, a gyógyultak száma pedig már meghaladja az aktív fertőzöttek számát (amely napról napra csökken). Csökkenő tendenciát mutat a kórházban ápoltak száma is. A kedvező tendencia azonban a tisztifőorvos szerint nem ad okot semmiféle lazításra – a környező országokban számos helyen ismét elkezdett emelkedni az új fertőzöttek száma – írja laptársunk az Mfor.hu. 

Müller Cecília ismét felhívta a figyelmet: nagyon fontos, hogy oltakozzunk, jelentkezzünk a védőoltásra. A koronavírus-fertőzés nem egy egyszerű felső légúti megbetegedés; még mindig 68 áldozatot szedett egy nap alatt a koronavírus. Az elhunytak jellemzően szív- és érrendszeri megbetegedésben, daganatos megbetegedésben, anyagcsere-megbetegedésben szenvedtek – ezek Magyarországon népbetegségek.

129 860 fő részére elegendő oltóanyag érkezett eddig Magyarországra, amelyet a Pfizer-BioNTech és a Moderna gyártott. 123 188 fő meg is kapta már a védőoltást – holnap fogy el az eddig az országba mennyiség. Holnapra várnak újabb szállítmányt a Pfizer-vakcinából, több mint 35 ezer fő számára elegendő mennyiséget. Ez valamivel kevesebb, mint amivel korábban számoltak. Fontos, hogy az EU-n kívüli oltóanyag-forrásokat is felderítsük; a tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy csak a biztonságos és hatásos vakcinákkal fognak oltani Magyarországon. Az oltóanyagokról a hétvégén is sok téves információ keringett – mondta Müller Cecília, és azt kérte mindenkitől: higgyenek a magyar szakembereknek.

További részletek >>>>

Hozzászólások lezárva.