Mire utazik idén az adóhatóság? Elárulta a NAV

Megjegyzik azt is, a NAV a jogkövető adózók részére továbbra is lehetőséget ad a feltárt hibák, hiányosságok önkéntes javításra, önellenőrzések benyújtására. A 2021 évben tervezett ellenőrzések fő irányairól itt olvashat bővebben.

Mire készülnek a következő napokban?

Ahogy lenni szokott, ezúttal is frissítették azt a listát, amelyben megyei bontás szerint tételesen felsorolták, a következő napokban hol lehetnek ellenőrzések.

Dél-Budapesten

Valentin-napi ellenőrzéseket tartanak február 8. és 12. között, ennek értelmében Budapesten a virág- és ajándékkereskedőket fogják elelnőrizni. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Kelet-Budapesten 

Február 8. és 12. között ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket. Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják. Egyúttal megjegyzik azt is, hogy a közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Bács-Kiskun megyében

Az alábbi időpontokban és településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 11. Baja,
  • február 16. Tass, Szalkszentmárton,
  • február 18. Jánoshalma,
  • február 24. Kecel.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Különösen azok az adózók számíthatnak ellenőrzésre, akiknél az online pénztárgépek bevételi adatai azt indokolják – jegyzi meg a NAV összefoglalója. Ezen kívül az ajándékboltok, a parfümériák és az édességárusok számíthatnak még ellenőrzésre a megye egész területén, ahol az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

Fejérben

Operatív ellenőrzések lesznek február 12-ig az ajándék- és ékszerüzleteknél. Valentin-nap alkalmából fokozottan ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését az ajándék- és ékszerüzleteknél.

Hajdú-Biharban 

Február 8. és 11. között a piacokon árusítókat ellenőrzik a megyében. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hevesben

Egész hónapban a megyei ajándéküzleteknél, szabadidős tevékenységeket szervező vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Február 14-ig virág- és ajándékboltokat, valamint az illatszer- és ékszerüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Komáromban

Szintén február 12-ig a virág-, dísznövény- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrádban

Az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 8. Rétsági járás,
  • február 9. Bátonyterenyei járás,
  • február 10. Balassagyarmati járás,
  • február 11. Salgótarjáni járás,
  • február 12. Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a gépjárműalkatrész-kiskereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Pest megye

Szintén február 14-ig a virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogyban

A megyében a szoláriumokat, a tüzelő- és építőanyag-kereskedőket, valamint az építőipari vállalkozásokat ellenőrzi. A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a helyes pénztárgéphasználatot, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják a revizorok. De a közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hozzászólások lezárva.