Mire kell figyelni az elektromos autók töltésekor? Tippek

Európában évről-évre egyre többen döntenek a villanyautók mellett, amit az elektromos járművek egyre kedvezőbb ára és az állami támogatások is ösztönöznek.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

A megfelelő nyilvános töltési infrastruktúra kialakítása ugyanakkor továbbra is nehezíti a környezetbarát közlekedés tömeges elterjedését.

A kényelmes e-autózás érdekében fontos, hogy a töltők számának jelentősebb növekedéséig minél hatékonyabban és felelősségteljesebben használjuk a meglévő töltési pontokat. Ehhez ad most tippeket a flottakezelésben piacvezető LeasePlan.

Tervezzünk előre!

Ha hosszabb útra indulunk, előre tervezzük meg az útvonalat, és használjuk az online vagy fedélzeti térképszolgáltatásokat, alkalmazásokat és egyéb eszközöket az útközben található nyilvános töltési pontok beazonosításához.

Használjunk ki minden rendelkezésre álló töltési lehetőséget!

Az elektromos autó abban mindenképpen hasonlít a hagyományos autókhoz, hogy átlagosan naponta körülbelül 20 órán át inaktív állapotban van. Használjuk ki a leállási időket, és minden lehetséges alkalommal töltsük fel a járművet. Akár munka, vásárlás vagy ügyintézés közben egy gyorstöltő pontnál vagy nyilvános töltőállomáson, akár éjszaka, az otthoni fali töltőegységgel.

depositphotos.com

depositphotos.com

Kezeljük megfelelően a töltési infrastruktúrát!

Bánjunk ugyanolyan körültekintően a közterületi töltési berendezésekkel, mint saját, otthoni töltőeszközeinkkel. Ezzel elősegítjük az optimális működést, ami fontos ahhoz, hogy a töltőpont gyors és minőségi szolgáltatást nyújthasson mindenki számára.

Figyeljünk másokra a nyilvános töltéskor!

A nyilvános töltési pontok használata során elengedhetetlen, hogy mások igényeit is figyelembe vegyük. Például soha ne húzzuk ki a töltőkábelt más elektromos autójából, és ahogy a benzinkúton sem parkolnánk le huzamosabb időre egy szabad kútoszlop elé, az e-töltőpontnál se parkoljunk indokolatlanul. Ha tölteni szeretnénk az autónkat, gondoljuk át előre, mennyi időre lesz szükségünk ehhez, és ne foglaljuk feleslegesen a helyet a töltőponton.

Hozzászólások lezárva.