Mínuszban zárt Amerika: egy nagy kínai cég fontolgatja távozását a tőzsdéről

Jelentősen emelkedtek az áprilisi történelmi mélypontról az európai beszerzési menedzserindexek, de még mindig a gazdaság komoly visszaesését jelzik előre – derül ki a csütörtökön közölt előzetes adatokból. Egyelőre úgy tűnik, hogy az elbocsátások miatt elsősorban a magánszektor szenvedi meg a jelenlegi válságot, és ez hátráltatja a kilábalást is. A német feldolgozóipar beszerzési menedzserindexe az áprilisi 34,5 pontról 36,8 pontra emelkedett, a szolgáltató szektor indexe 31,4 pontra ugrott az áprilisi 16,2 pontról, így a kompozit index is 31,4 pont lett.

A francia feldolgozóipar konjunktúraindexe az áprilisi 31,5 pontról 40,5 pontra ugrott, az 50 pont alatti értékkel továbbra is zsugorodást jelez előre, de már látszik rajta a gyárak újranyitásának hatása. A szolgáltató szektor indexe 10,2 pontról 29,4 pontra emelkedett, a kompozit index pedig ezekkel párhuzamosan 30,5 pontra emelkedett az előző havi 11,1 pontos mélységből.

Az eurózóna konjunktúraindexei a vártnál erősebb visszapattanást mutattak májusban az előzetes adatok szerint, a feldolgozóipar indexe 33,4 pontról 39,5 pontra ugrott, a szolgáltató szektor mutatója pedig 12 pontról 28,7 pontra emelkedett, így a kompozit index 30,5 pont lett.

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.