Milliárdos éves fizetés üti Özil markát

Szezononként hárommillió eurót (egymilliárd forint) keres a világbajnok német Mesut Özil új labdarúgóklubjánál, a Fenerbahcénál.

Az isztambuliak vasárnap jelentették be hivatalosan a 32 éves játékos leigazolását, majd hétfőn további részleteket hoztak nyilvánosságra a három és fél évre szóló szerződéséből. Ezek szerint évi hárommillió euró lesz a fizetése, ezt azonban csak a következő idénytől folyósítják neki. A kontraktus aláírásáért 550 ezer euró ütötte a markát, és a – magyar válogatott Szalai Attilát is foglalkoztató – török egyesület nem fizetett kivásárlási összeget érte az Arsenalnak. A hivatalos bemutatására szerdán kerül sor.

Fotó: James Williamson – AMA/Getty Images

Ali Koc klubelnök vasárnap arra kérte a Fenerbahce szurkolóit, hogy segítsenek előteremteni Özil fizetését – ennek nagysága akkor még évi 13 millió euró volt -, mivel a klubnak 515 millió eurós adóssága van.

Az adománygyűjtő kampányban SMS-ekkel lehet támogatni az egyesületet.

A Gelsenkirchenben született Özil a Schalke 04, a Werder Bremen és a Real Madrid együttesében szerepelt, mielőtt Londonba került. A német válogatottban 92 mérkőzésen 23 gólt szerzett, 2010-ben világbajnoki bronz-, négy évvel később pedig aranyérmes volt. Az Arsenalnál heti 350 ezer fontot keresett, ám tavaly március óta nem lépett pályára, a jelenlegi szezonban pedig még a meccskeretbe sem nevezte őt Mikel Arteta vezetőedző.

Hozzászólások lezárva.