Sokkoló! “Milliárdos” Csaló Magyarországon! Megdöbbentő video és hangfelvétel a cikkben!

Ha nem Magyarországi szereplői lennének a történetnek, akkor szót sem érdemelne az ügy, az Interneten közismert csalássorozatok sokasága között…

Szerkesztőségünkbe érkeztek olyan iratok, levelezések hang és videofelvételek amelyeken még mi magunk is megdöbbentünk. Hogyan fordulhat elő ilyen, manapság – hazánkban?

Az érintettek az alábbi tájékoztatást küldték, előszó gyanánt:

…A startapro.hu weblapon hirdettünk, cégünk nevében kerestünk befektetőt, üzlettársat. Vállalkozásunk internetes fejlesztésekkel foglalkozik, és szükségét láttuk, hogy találjunk tőkés vagy üzlettársat a fejlődéshez. Ezen oknál fogva hirdettünk a fent nevezett weboldalon. Néhány megkeresés érkezett, tisztességesnek tűntek, azonban az egyik jelentkező már az első telefonhívásával totálisal megdöbbentett minket. Azonnal éreztük, hogy itt a háttérben egy súlyos bűncselekmény – vagy bűncselekmény sorozat – van kilátásban. A levelezésekben szereplő címek, nevek, adatok alapján nem találtunk semmilyen kézzel fogható információt az interneten, tehát vélhetően vagy az első bűncselekmények megvalósítása van éppen kezdeti stádiumban, vagy az illető(k) – és a hozzá(ju) kapcsolódó adatok – rendszeresen változnak. Talán több e-mail címet, weboldalt és telefonszámot tartanak fent erre a célra. Vagy éppen az a tervük, hogy majd így járnak el, amely szerint ha hírbe kerülnek, ne ugyanazon adatokkal lehessen ő(ke)t megtalálni – és így lehessen majd tévedésbe ejteni akár sorozatosan – az áldozatokat. Cikkünket azért küldük be, hogy megállítsuk a további bűncselekmények elkövetését, vagy megtaláljuk azokat, akik ugyanebbe a személybe – vagy csoportba – futottak bele…”

FIGYELEM! Csak akkor olvassa tovább a cikket, ha felkészült egy olyan történetre, amelyhez hasonlóval még mi magunk sem találkoztunk – itthon.

…A hirdetésre, egy startapro.hu belső üzenet érkezett, amelyben a feladó ‘Selyem Tituszka’ néven jelölte meg saját magát. Mint ismeretes, a Selyem Titusz (igencsak egyedi) személynév, egy ’90-es évek beli Horn Gyula kormányzati ügy kapcsán vált ismertté, egy akkori bűncselekmény kapcsán. Ez a – nyilvánvalóan – fedőnév, tehát eleve rosszul megválasztottnak tűnt…

Azt követően egy e-mail érkezett, amelyben telefonszámot cseréltünk. A levél feladója itt már nem “Selyem Tituszka” volt, hanem Beáta Tóth – intergo15@mail.ru. Az e-mail címre rákeresve, valóban egy Tóth Beáta nevű személy Facebook profillapját hozza le a Google – első találatként. A levél egyébként továbbított volt, az eredeti feladó: selyemtituszka@gmail.com amely címre viszont nem ad a Google találatot…

Az intergo15@mail.ru első találata a Google keresőben


Selyem Tituszka azonban ‘létező’ név a Facebookon:

Selyem Tituszka néven viszont van találat, igaz a profil lap nem sokat árulkodik magáról. Kevés ismerőssel rendelkezik, köztük néhány gyanússal is – Mohammed és Mustapha nevűekkel…
Selyem Tituszka adatlapjából – csak az ‘ismerősei láthatóak’

A telefonszámcserét követően egy női hang jelentkezett a telefonban, hazai – Telekomosnak tűnő (a számhordozás fenntartott lehetőségével) számról – amely a 06 30 379 8180 hívószám. Ugyanakkor ez a telefonszám a Viber alkalmazásban úgyszintén a Selyem Tituszka nevet viseli – szintén profilkép nélkül.

…Tóth Beáta vagyok, mi leveleztünk a hirdetés kapcsán. Arról van szó, hogy én tudok Önöknek akár több százezer – vagy több millió Eurot ‘szerezni’ a fejlesztéseikhez. Külföldi érdekeltségekkel rendelkezem, elsősorban Franciaországból, de Brazíliában és egyéb helyeken is vannak befektetőim, akik azonnal rendelkezésre állnak. Mennyi összegre van szükségük pontosan?…” – kezdte mondandóját Tóth Beáta (?)

Természetesen mi is valótlan névvel és adatokkal mutatkoztunk be neki, ahogyan ő is. Az első telefonos beszélgetésben egy viszonylag rövidebb konzultációt tartottunk, amelyben Tóth Beáta felajánlotta, hogy átküldi a szükséges iratokat és további tudnivalókat az e-mail címünkre. A levél nem sokat késlekedett…:

Az átküldött “szerződés” mintán Tóth Beáta útlevél adatai (?)- 668782BE Dpl – láthatóak. A szerződésminta lényege: ez valójában egy hitelszerződés féleségnek látszik, ahol a folyósító 2000 EUR (önerő) összeget szeretne “látra szóló bemutatásra” megkapni.
A nyomtatvány második oldala
A nyomtatványon feltűntetett címen ez az épület látható.

Voltaképpen tehát ez egy kölcsönszerződésnek tűnik, noha hitelfelvételről szó sem volt.

Ezt követően egy második levél is érkezett Tóth Beátától. Ez már megdöbbentőbb az előzőnél:…Üdvözlöm. Az osszegek termeszetesen modosithatoak, az igenyeik szerint. Tóth Beáta…”

Mint a fenti irományon látható, “vissza nem téritendő kamatmentes finanszírozási hitel”. Tehát hitel, amely vissza nem térítendő. Egy új kifejezés a gazdasági szektorban. Itt már 1 millió EUR az alsó határ, 150 millió (!) EUR a felső.

A kifizetés “naponta, transokban, vákumfóliában” rész különösen elgondolkodtató, a-tekintetben, hogy a silabusz készítője valójában ép elmével rendelkezik? Itt már nem 2000 EUR a “látra szóló önerő” hanem minimum 30.000 EUR.

Ami még kiemelendő, hogy az iromány legaljára került, hogy “írja le egy oldalban, hogy mire kérik a pénzt”. Tehát az már voltaképpen mellékes, hogy mi a vissza nem térítendő finanszírozási hitel tárgya, ennél jóval fontosabbak a megelőző sorok, amely szerint vákumfóliában lesz átadva a pénz, naponta, több részletben.

Ezek a sorok egy izgalmas bűnügyi film dramaturgjától jól hatnának, azonban itt valahogy inkább a skizofrénia alapvető jelei fedezhetőek fel.

Tóth Beáta ezt követően minden nap jelentkezett, beépített informátorunkat hívta. Ő azt hitte, azzal beszél, akinek informátorunk kiadta magát – de tévedett ő is. Általában este 10 órakor (…) telefonon. Az egyik levelében két domainnevet küldött, amelyet nem tudunk hova tenni, mire vélni:

https://www.estateinvestors.org/loans
Ezen a címen nincs elérhető domain. A WIX szervereire mutat. Az internet Wayback Machine szerint soha nem is volt itt tartalom.

Egy másik link Tóth Beátától:
http://brazilianbusinessgroup.com/monica-ribeiro-board-member/

A link egy Brazil – és csak Brazil vállalkozókat segítő weboldalra viszi a látogatót. A BBG egy független, szervezet, amelyet 2006-ban alapítottak azzal a céllal, hogy egyesítse és megerősítse a Brazil üzleti közösséget Dél-Floridában, különösen Broward és a déli Palm Beach megyékben, ahol a közösség nagy része koncentrálódik.Közben megállíthatatlanul küldte a további – mellbevágó – leveleit, és csatolmányait. A következő levélben egy – krimibe illő – videót küldött Tóth Beáta:

A videón egy sötétbőrű kéz látható, amint egy ládából előhúz különböző – bankjegynek látszó – lapokat, amelyek érdekessége, hogy a bankjegyek vágatlanok. Erre Tóth Beáta egy későbbi beszélgetésben az alábbiakat közölte: “…A videót azért küldtem, mert nyilván felmerül Önökben, hogy nekünk valóban van-e pénzünk. Ez a videó a ‘bizonyítékom’, hogy rendelkezésre áll – korlátlan – összeg. A bankjegyek azért nincsenek elvágva, mert ahogy jeleztem, ezek “vákumcsomagoltak…A fenti, megdöbbentő videóra nehéz reagálni. Tóth Beáta azon közlése, amely szerint a vágatlan bankjegyek pontos megnevezése a ‘vákumfóliázott bankjegyek’: – szintén felvet néhány – az elmével kapcsolatos kérdést…

Alább pedig következzen egy rögzített telefonos beszélgetés, amelyben – a magát Tóth Beátának – nevező személy “megválaszolja a kérdéseket” (…)

Ezt érdemes meghallgatni…


Természetesen az egész ügy a rendőrségen folytatódik.

Akinek kérdése volna, ide küldhet e-mailt:
huntcam2018@gmail.com

Hozzászólások lezárva.