Miért lottóznak az emberek?

Tízszázalékos növekedéssel várhatóan 530 milliárd forint feletti árbevételt ér el az idén a Szerencsejáték Zrt., az adózott eredmény pedig átlépheti a 25 milliárdot – mondta a Világgazdaságnak Czepek Gábor, a társaság vezérigazgatója. Ezzel együtt a szerencsejátékot terhelő speciális adók mértéke is feljebb kúszik, az előző évi 64 milliárd után 68 milliárd forint megfizetése várható a tulajdonos (magyar állam) részére. Az idén az összes játékkategória árbevétele túlteljesíti a tavalyit.

Czepek Gábor szerint folytatódott a sorsjegyforgalom ütemes menetelése is, a sportfogadásban is kiugróan eredményes időszakot tudhat maga mögött a vállalat, a sorsolásos játékok értékesítése a tavalyinál 8 százalékkal nagyobb árbevételt hozott.

Az állami szerencsejáték-szervező vállalat az előző évi 437 milliárd forintról 2018-ban 491 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, az adózott eredménye pedig 18,8 milliárdról 21,6 milliárd forintra nőtt. A fogadók nyereményeire is többet fizettek ki tavaly, mintegy 331 milliárd forintot, ami 41 milliárddal több a 2017-ben kifizetett összegnél.

Bankweb kiegészítés:

A szerencsejáték minden formája pénzkidobás. Jól jelzi ez a bődületes szerencsejátékra költött pénz, hogy az emberek mennyire az érzelmeik rabjai: minél reménytelenebb helyzetben vannak, annál inkább csak a lottóban bíznak…. És nem merik abba hagyni, hátha a következő héten….

A számok kihúzása tökéletesen véletlenszerű (vagyis egyik számnak sincs kisebb vagy nagyobb esélye), és hogy az egyes sorsolások egymástól független események (vagyis nem befolyásolja az eheti számokat semmilyen módon az, hogy a múlt héten, vagy azelőtt miket húztak ki ).

Nem szeretnék nagyon okosnak tűnni, de azért a dolog eléggé egyszerű. Álljon itt most csak pár szám:

Az ötöslottó főnyereményére 1:43,94 millió az esély, a hatoslottó főnyereményére 1:8.145.060, ami már kicsit jobb. Azonban a villámcsapás általi halál esélye kb. 5800-szor nagyobb, mint hogy megnyerje az ötöslottót. Minden évben 63 ezer magyar hal meg a tízmillióból, tehát egy hétre 1200 halál jut. Nézzük ezt az esélyt: 1200 a tízmillióhoz az körülbelül 1: 10 ezerhez. Ez azt jelenti, hogy a következő heti lottójegyével 4300-szor valószínűbb, hogy meghal, mint hogy milliárdos lesz.

Hozzászólások lezárva.