Mi a sikeres karrierváltás titka?

A pályaváltás összetett kihívás, sikeresen véghez vinni pedig különösen nehéz feladat. A karrierváltáson gondolkozókban kételyek, félelmek merülhetnek fel, viszont tudatos tervezéssel és döntéshozatallal lényegesen nagyobb az esélyünk, hogy a számukra megfelelő hivatást megtaláljuk. A folyamat során felmerülő nehézségeket és lehetséges megoldásokat járta körül a Profession.hu Az Emberi Oldal kezdeményezésének konferenciája.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

(Fotó: Pixabay)

(Fotó: Pixabay)

A koronavírus-járvány jelentősen megváltoztatta a hazai munkaerőpiacot. A pályaváltók 11 százalékának a pandémia miatt kellett másik állás után néznie, ugyanakkor a bizonytalan állapot nem csak őket kényszerítette helyzetük és karrierjük átértékelésére. A váltás leggyakoribb oka a nem megfelelő fizetés, de jelentős tényező a kiégés is a pályaelhagyók esetében. Fontos odafigyelnünk arra, hogy az adott élethelyzetünkben milyen mértékben vagyunk elégedettek az aktuális munkánkkal és mik lehetnek az okai az esetleges hiányérzetünknek. Érdemes végiggondolnunk, hogy valóban a karrierváltástól várhatunk-e javulást, ugyanis előfordulhat, hogy ehhez nem is szakmai pályánkon érdemes változtatnunk.

Mérhető az elégedettségünk

A karrierváltás folyamata ideális esetben az adott élethelyzet értelmezésével, elemzésével kezdődik. Mindenekelőtt szükséges definiálnunk időről-időre, hogy mit jelent számunkra az elégedettség, valamint, hogy hiányt szenvedünk-e belőle munkánk során. Ennek aktuális élethelyzetünktől, életszakaszunktól és személyiségünktől függően más, és folyamatosan változó jelentést tulajdonítunk. Mikor tudjuk azt mondani, hogy a helyünkön vagyunk? Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus szerint elsőként három dolgot érdemes átgondolnunk:

Nem akarunk-e máshol lenni, azaz megfelelő-e az adott szakma, munkahely számunkra. Nem akarunk-e máskor, más időben lenni, vagyis az adott pozíciónkkal elégedettek vagyunk-e az élethelyzetünkkel összevetve. Harmadszor pedig, nem akarunk-e mással lenni, azaz a kollégáinkhoz fűződő viszonyunk rendben van-e” – fogalmazott a szakértő.

Önismeret és lelkesedés

Az önismeret kulcsfontosságú tényező a pályaváltás és a munkakeresés során. A szakmai és emberi értékeink ismerete mellett ide tartozik a választással kapcsolatos igényeink részletes felmérése, például a bérezés, a munkavégzés helye vagy a munkaórák mennyisége, beosztása. Érdemes meghatároznunk azokat a kereteket, amelyeknél biztosan tudjuk, hogy nem vagyunk képesek rugalmasak lenni.

„A HR-eseket és a munkáltatókat sok esetben nem az érdekli, hogy rendelkezünk-e papírral, szakképesítéssel, hanem hogy a képességeinket hogyan használjuk. Sokan megijednek, amikor az álláshirdetésben megjelölt bizonyos szempontoknak nem felelnek meg, így már be sem adják a jelentkezésüket az adott munkára. A munkáltató általában egy ideális jelöltet ír le a felhívásban, viszont ez nem azt jelenti, hogy ezen a területen ne lennének rugalmasak” – mondta Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR igazgatója, valamint kiemelte a puha készségek komoly jelentőségét a toborzási folyamatok során.

Ezek azok a kevésbé könnyen tanulható képességeink, amelyek leginkább társas környezetben mutatkoznak meg, mérésük pedig nagyon nehéz.

Hozzászólások lezárva.