Mexikóban is elektromos autókat fog gyártani a GM

A GM az észak-mexikói Ramos Arizpe városában található egységét fogja fejleszteni, ahol jelenleg konvencionális hajtású autókat, továbbá belső égésű motorokat és sebességváltókat készítenek.

A vállalat jelenleg egy michigani üzemben készít elektromos autókat, ám már korábban eldőlt, hogy kettő másik amerikai és egy kanadai üzemben is be fog indulni a villanyhajtású modellek gyártása. A Mexikói létesítményben 2023-ban kezdődik az alternatív hajtású típusok sorozatgyártása.

A beruházásról szóló közleményből nem derült ki, hogy pontosan milyen elektromos modellt vagy modelleket fognak Mexikóban összeszerelni, az AutoForecast Solutions szerint azonban kettő Chevrolet SUV-ről lehet szó.

A szóban forgó egységben már jelenleg is folyamatban van egy fejlesztés: egy új festőüzemet építenek, ami júniusban kezdi meg működését. Emellett más fejlesztések is tervben vannak, az elektromos járműveken kívül pedig elektromos alkatréseket és akkumulátorokat is készíteni fognak.

Rossz az időzítés

A beruházást hevesen kritizálta a United Auto Workres szakszervezet alelnöke, Terry Dittes. Megfogalmazása szerint az a szakszervezeti tagok, azok családjának, az adófizetők és az amerikai dolgozók „arcon csapása.” Dittes ezt azzal indokolta, hogy a külföldi beruházás pont akkor valósul meg, mikor a GM, az elektromos autók népszerűsítésére nagyösszegű állami támogatást kér az amerikai kormányzattól – olvasható a Reuters oldalán.

A GM erre úgy reagált, hogy nemrég jelentett be 9 milliárd dollár értékben elektromos járművek és akkumulátorcellák gyártására irányuló beruházásokat Michiganben, Ohio, valamint Tennessee államokban, amikkel 9000 munkahely jön létre – utalva többek között arra, hogy az LG Energy Solutionnel közösen egy második amerikai akkumulátorcella-gyárat is épít.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.