Mérlegen a magyar futball

Trend FM, 2020. január 14., 13:45

Kíméletlenül őszinte diagnózist állít fel Sztancsik Richárd „Városok, stadionok, kocsmák” című könyvében a magyar labdarúgásról, főként a klubfutballról.

Fokozatos lecsúszás, fogyatkozó nézőközönség, csőd, kiesés, bundák, perek, unott játékosok. Kendőzetlen szavak, amelyek a ’90-es évekre és a 2000-es évek elejére jellemző magyar futballközeg állapotát írják le. A Sportérték vendége Sztancsik Richárd író, futballblogger és nem mellesleg vérbeli Honvéd-szurkoló volt, akivel a legsötétebb időket és a magyar futball azóta sem teljesen begyógyult sebeit vettük górcső alá.

A műsorvezető Imre Lőrinc. A beszélgetést itt hallgathatják meg.

A hazai futballszurkolók aligha felejtik el a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott is részt vett. Magyarország ezt megelőzően Eb-n 1972-ben járt, világbajnokságon pedig 1986-ban – ez volt az utolsó nagy tornánk 2016-ig. A jelenlegi helyzet úgy fest, hogy a Nemzetek Ligája playoffon keresztül vezethet az út a Puskás Arénáig és a részben hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságig. Ehhez először Bulgária ellen idegenben, majd siker esetén itthon az Izland-Románia mérkőzés győztese ellen kellene bizonyítani.

A beszélgetés második felében Sztancsik Richárdot szintén Imre Lőrinc kérdezte.

Hozzászólások lezárva.