Mentorprogram segíti az informatikai pályára készülőket

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének elnöke, Laufer Tamás szerint fontos, hogy minél többen válasszanak informatikai pályát a fiatalok közül. Magyarországon jelenleg nem folyik elég intézményben informatikus képzés, és hiába emelkedik évente az informatika szakra jelentkezők száma, még mindig kevesen végzik el a képzést.

Több ezer szakember hiányzik a magyar piacról

A magyar munkapiacról 22 ezer informatikus hiányzik, ami valószínűleg azzal magyarázható, hogy a köznevelésben nagyon kevés olyan tanár van, aki az informatikai, mérnöki tanulmányokat figyelemfelkeltő módon tudja oktatni. Az IVSZ mentorprogramja által az egyetemekre, főiskolákra látogató informatikai szakemberek saját példáikkal mutatják be, hogy mekkora lehetőségek vannak a szakmában.

A digitalizáció nincs ellenünk

Nagyon fontos felkészíteni az embereket a digitalizációs folyamatokra, hiszen a magyar munkaerőpiacon már közel 600 ezer ember nem tudná elvégezni munkáját digitális eszközök nélkül. Az embereknek meg kell tanítani, hogy a digitalizáció nem ellenünk van, hanem lehetőséget ad kreativitásuk jobb, kiterjedtebb kifejtésére.

Abban, hogy több informatikus kellene a munkaerőpiacra, a kormány is egyetért. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt sürgeti, minél több vállalat indítson gyakornoki programot.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.