Mennyit tud az ártalomcsökkentésről? Töltse ki füstmentes kvízünket!

Tudja, hogy hány szál cigarettát szívnak el naponta a Földön? És azon gondolkodott már, hogy a magyar felnőtt lakosság mekkora része dohányzik? Valóban a nikotin a legnagyobb ellenség? Mit tehetünk az ártalomcsökkentés érdekében? Töltse ki kvízünket, ahol minden kérdésre választ kap!

Nemzetközi felmérések szerint a dohányosok naponta közel tizenötmilliárd szál cigarettát szívnak el világszerte. Magyarországot nézve is meglehetősen magas ez a szám, de vajon a felnőtt lakosság hány százaléka cigarettázik nap mint nap?

Konszenzus van arról, hogy a dohányzás negatív hatásai legbiztosabban úgy kerülhetők el, ha egyáltalán nem fogyasztunk dohány- és nikotintartalmú terméket. Abban az esetben viszont, ha már egy meglévő szokásról van szó, a legjobb, amit tehetünk, ha minél előbb elhagyjuk azt. A leszokással ugyanis az idővel arányosan csökken a dohányzáshoz köthető betegségek kialakulásának kockázata. Természetesen előállhat olyan helyzet is, hogy valamiért nem tesszük le a cigarettát – ez az az eset, amikor érdemes tájékozódni a cigarettánál kevésbé káros alternatívákról.

A dohányzás számos betegség kialakulásáért felelős. De vajon mennyire él a köztudatban, hogy mi lehet e betegségek fő okozója? A témában jártas, vezető tudományos szervezetek szerint ugyanis a betegségek kialakulásának elsődleges veszélyforrása más, mint amire elsőként gondolnánk. Töltse ki kvízünket, és tudja meg a választ!

 

Ez a tartalom társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft. A tartalom előállításában a HVG és a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt, az a HVG BrandLab produkciójában készült.

Hozzászólások lezárva.