Megvan a béralku a Tescónál

Megállapodott a 2021-es bérfejlesztésről a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ). A Tesco nemcsak átlagosan 5,5 százalékkal emeli az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérét, de azt 2021-ben is gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket is tartalmazó juttatási csomaggal egészíti ki közel 4 milliárd forint értékben.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

„A 2020/2021-es pénzügyi év jelentős kihívások elé állított minket. A világjárvány miatt gyorsan változó szabályozói és gazdasági környezetben kellett biztosítanunk a lakosság zökkenőmentes és magas színvonalú ellátását, valamint vásárlóink és munkatársaink biztonságát. Kollégáink a rendkívüli körülmények között is kitartóan és elkötelezetten végezték munkájukat, ezt a munkát a Tesco három alkalommal is 40 ezer forint extra bónusszal ismerte el. Célunk az volt, hogy 2021-ben is olyan bérpolitikát folytassunk, ami a jelenlegi kihívásokkal teli helyzetben is egyszerre szolgálja a munkatársak és a fenntartható működés érdekeit. Az, hogy már a tárgyalások második fordulójában meg tudtunk állapodni a szakszervezetekkel azt jelzi, hogy a Tesco ajánlata találkozott az általuk megfogalmazott béremelési alapelvekkel is” – mondta Pártos Zsolt, a Tesco-Global Zrt. ügyvezető igazgatója.

A Tesco és a szakszervezetek közötti megállapodás eredményeként a vállalat március 1-jétől minimum 250 ezer forint alapbéren foglalkoztatja a kollégákat. A teljes juttatási csomag így az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, a 16 ezer forint cafetériával, a munkaerőpiaci sajátosságokra reflektáló lokációs pótlékkal Budapesten több mint 320 ezer forintra emelkedik, lokációs pótlék nélkül pedig 300 ezer forint körül alakul. (Fontos, hogy ezek bruttó értékek, a nettó egyénenként eltérő lehet az adókedvezményektől és a pótlékoktól függően.)

„Korrekt tárgyalás, korrekt ajánlat: az inflációt jelentősen meghaladó emeléssel a Tesco egyértelműen jelezte, hogy a jelenlegi kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére is elkötelezett amellett, hogy továbbra is befektessen a munkatársak bérébe és juttatási csomagjába” – mondta Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

„Az, hogy már a második tárgyalási fordulóban meg tudtunk állapodni, azt jelzi, hogy a Tesco maximálisan figyelembe vette az általunk megfogalmazott elvárásokat, amelyek a jelenlegi helyzetben egyszerre voltak reálisak és tartották szem előtt a munkatársak érdekeit” – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Hogy mennyivel nőnek a fizetések az Aldinál és az Auchannál és a Sparnál, arról itt írtunk.

Hozzászólások lezárva.