Megszűnt az ötéves prémium állampapír?

Viktor írt, hogy akart venni pénteken online felületen ötéves prémium magyar állampapírt, de nem volt, csak az Állampapír Plusz, illetve a hároméves prémium állampapír. Úgy tűnik, megszüntették az ötéves prémium állampapírt.

Oknyomozásba kezdtem hétfő reggel, kb. ötven perc telefonos várakozás után sikerült is beszélnem valakivel az államkincstártól, pedig több számot is próbálgattam hívni. Már azon voltam, hogy kerékpárra ülök és betekerek Budapestre egy kirendeltségre. Kedves Államkincstár, mi lenne, ha lenne egy olyan telefonszámuk, amit fel is vesz valaki? Mert ez így borzasztó dühítő kiszolgálás. Három-négy ügyintéző, akik csak a telefonokra válaszolnak.

Na mindegy.

Szóval azt tudtam meg, hogy még mindig létezik az ötéves prémium állampapír, csak a mobilos felületen néha eltűnik. Bár logikusnak tűnne a lépés, hogy megszüntetik, de nem tették meg, egyszerű technikai hibáról van szó.

Update: közben kiderült, másról is lehet szó. Ahogy a részvényekkel sem lehet kereskedni az osztalékfizetés előtt néhány nappal, hogy egyértelmű legyen, kit illet az osztalék, így lehet, hogy itt is ez van mögötte, mert 25-én lesz a kamatfizetés. Mindegy, a lényeg, hogy nem szűnt meg a papír.

Share

<!–
–>

Hozzászólások lezárva.