Megszűnik az Oxford 500 éves kocsmája, Tolkien és Hardy kedvenc helye

Elvitte a járvány a félezer éves kocsmát, pedig itt az emberek a jó ügyért ittak.

Bezár Oxford egy legendás helye, az 1566-ba alapított Lamb & Flag, azaz Bárány és Zászló nevű kocsma – írja az Euronews. A hely tulajdonosa a St John’s College, az Oxfordi Egyetemet alkotó intézmények egyike. A kocsma a járványnak esett áldozatul, a fenntartók az elmúlt 12 hónap eredménye után úgy döntöttek, hogy nem működtethető tovább, január 31-én lehúzzák a rolót.

A fenntartó a profitból az elmúlt 23 évben ösztöndíjakat finanszírozott, szóval mondhatni, hogy a vendégek itt a jó ügyért és a jövő érdekében ittak.

Az ösztöndíjak azonban állítólag nem kerülnek veszélybe a bezárás miatt.

A Lamb and Flag 1613 óta működik a jelenlegi helyén és annyira a város jelképévé vált, hogy még a mellette lévő kis utcát is róla nevezték el Lamb and Flag Passage-ra.

Alapítása óta a kocsma törzshelye oxfordi tanároknak, kutatóknak és diákoknak, többek közt J. R. R. Tolkien, a Gyűrűk Ura megálmodója is kisebb vagyonokat hagyott annó a helyen. A legenda szerint Thomas Hardy híres, Lidércfény című regényének nagyját is itt írta. A helyiek szerint ide beszélgetni jártak az emberek, mivel a kocsmában nem volt sem tévé, sem zene.

Borítókép: simonspubtour // Instagram

Hozzászólások lezárva.