Megszületett: Kincsez.hu a kézműves forrás

Nagy várakozás előzte meg a kincsez.hu webáruház megnyitását. Az üzemeltető cég vezetőjét kerestük meg, aki az alábbiakat nyilatkozta:

SZK: Igen, a hír igaz, a kincsez.hu megnyitott, egyelőre teszt üzemben. Ez azt jelenti, hogy regisztrálni, terméket feltölteni, vásárolni már most is lehet, de még fejlesztések folynak a háttérben, amiket release csomagonként adunk ki. Az áruház teljesen egyedi fejlesztésű rendszer, több nyelvet építettünk bele. Célunk, hogy első körben az alkotók azaz az Árusok töltsék fel termékeiket, teljesen ingyenesen. Miután ez elért egy bizonyos termékszámot, meg fogjuk kezdeni az európai reklámkampányunkat, amellyel közelebb kívánjuk hozni a külföldi vásárlókat a magyar termékekhez.

NG: Milyen indíttatásból döntöttek egy ilyen fejlesztés mellett?

SZK: Először is őszinte tisztelettel vagyunk a kézműves termékek készítői irányában. Ezen belül, mivel mi is magyarok vagyunk, természetesen a hazai termékek iránt köteleztük el magunkat. Az irodaházunk székhelye Szentendrén található, azt hiszem mondani sem szükséges, hogy nap mint nap a szemünk elé került a téma.

NG: Mitől másabb az oldal, mint például a jófogás, a vatera vagy a meska?

SZK: Összehasonlíthatatlan bármelyikkel is. Egyrészt már csak abból az aspektusból is, hogy ezek az oldalak csak Magyarországra fókuszálnak, egy nyelvűek. Mi úgy gondoljuk, egyrészt vonjuk be Nagy-Magyarország alkotóit is (Erdély, Kárpátalja, Vajdaság, Felvidék stb), valamint így az összes alkotó termékét kínáljuk fel Magyarországnak és Nyugat-Európának, közvetlen a készítőtől, azaz az Árusoktól, mivel nálunk Árus megnevezéssel nyitják az alkotók a virtuális pavilonjaikat. Nincs termékfeltöltési díj, nincs jutalékrendszer, nincsenek tiltott kapcsolattartási adatok: minden Árus, alkotó összes adata nyilvános, természetesen amelyet saját maga meg kíván osztani. A Vaterán például ez eleve tilos, nálunk abszolút megengedett, sőt. A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, GÖRGESS LEJJEBB>

NG: Jelenleg milyen díjakkal kell számolni?

SZK: Teljesen ingyenes mind a vásárló, mind az Árus jelenléte. Ezt regisztrációkor egy szerencsekerékkel pörgeti ki 60 és 90 napos ajándék előfizetési csomagokkal. Kötelezettsége utána sem lesz senkinek, ha nem kíván maradni, bármikor kijelentkezhet. Úgy véljük, ez késő télig fog eltartani, közben a fejlesztést is befejezzük és megnyitjuk a kaput Nyugat-Európára is. Az áruház automatikus többnyelvű intelligenciával felszerelt, így minden termék németül és angolul is elérhető. Később is havonta kettőezer forintból már fent lehet tartani egy olcsóbb csomagot, ez egy nagyon barátságos díjnak számít.

NG: Sokan panaszkodnak, hogy nincs kellő eladásuk itthon

SZK: Most lesz. És külföld felé is, ha szeretnék. Nem kötelező, ez szabadon választható adott csomagban, a virtuális pavilon adminisztrációs beállításainál. Ehhez azonban tenni kell. Regisztrálni és termékeket feltölteni. A Facebook és egyéb helyeken csencselt termékek komolytalanság fényét vetik. Egy jó vásárló nem a Facebookon keresgél, ezt mindenki tudja. Senki nem gondolhatja, hogy marketplacen és FB csoportokban fog népszerűségre szert tenni, ahol többnyire csak az eladók vannak jelen és ezért nincs kellő forgalmuk. Nekünk is van egy nagy Facebook csoportunk, látjuk, hogy az nem az a hely, ahol érdemes árusítani. Ehhez egy méltó környezet szükséges.

Jövőre, ha a járvány is engedi, egy hatalmas meglepetés-sorozattal is készülünk, melynek keretében kilépünk élőben is a világra. Emellett a magazint is el kezdjük feltölteni, rengeteg cikket és videóblogot tervezünk. Lesz tehát tartalom is bőven. Én azt gondolom, hogy ha valaha volt megfelelő időpont az interneten kereskedni, az most van. Ki tudja mit hoz a jövő, mennyien kényszerülnek otthonról dolgozni: itt és most ezt a lehetőséget elhozta a kincsez.hu.

(NG)

Hozzászólások lezárva.