Megszerette az európai részvényeket a JP Morgan

Az európai részvénypiaci stratéga most egy „taktikai lehetőséget” lát a felzárkózásra az eurózóna részvénypiacát illetően, de hozzáteszi, hogy azért jelentős kockázatok vannak, mint például a megállapodás nélküli Brexit lehetősége. Az eurózóna részvénypiaca jelentősen, mintegy 20 százalékponttal teljesítette alul az amerikai részvényindexet (az MSCI eurózóna index és az amerikai indexek dollárban denominált teljesítményét tekintve) az elmúlt másfél évben.

A jelenlegi szint egy jó belépési pontot jelent, az európai részvények már-már olcsónak tekinthetők – véli.

A pénzkínálat emelkedése és a fiskális stimulus lehetősége szintén segítheti az európai részvényeket. Véleménye szerint a legutóbbi makrogazdasági mutatók gyengesége (mint például a beszerzési menedzser indexek), a Brexittel és a kereskedelmi háborúval kapcsolatos bizonytalanság nyomást gyakorol az európai politikusokra, ezért fiskális ösztönzőkről érkezhetnek hírek.

Ami az egyes szektorokat illeti, a technológia szektort felülsúlyozásra javasolja a JP Morgan stratégája. Az amerikai és az európai bankszektor közül eddig az amerikaiakat preferálta, de a folyamatok alapján az eurózóna bankok alulteljesítésének vége szakadhat – véli.

(CNBC)

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.