Megnyílt a frankfurti Formnext Expo

A kiállításon megjelenő innovatív megoldások a gyártási lánc minden területét felölelik – 3D nyomtatáshoz felhasznált csúcsteljesítményű anyagoktól kezdve a gyorsabb termelési rendszerekig. Az expon több mint 800 kiállító vesz részt, melynek idén kiemelt partnerországa az Egyesült Államok. Az 50 amerikai kiállító között szerepelnek olyan vállalatok, mint a 3D Systems, a Carbon, a Desktop Metal, az ExOne, a HP és a Markforged.

Tiszta réz eljárást fejlesztett az Optomec

Az Optomec – adalékanyag-gyártó berendezések és szoftverek magántulajdonban lévő fejlesztője – egy tiszta réz additív eljárást fejlesztett ki. A tiszta réz nagy kihívást jelent a DED rendszerek számára nagy fényvisszaverő képessége miatt.

A DED fémnyomtatás során (direct energy deposition) az alapanyag adagolása, illetve hevítése azonos helyen történik.

A legtöbb lézer alapú additív rendszeren az infravörös hullámhosszokat nem nyeli el a réz. Az Optomec technológiája azonban megelőzi a lézer energiájának visszaverődést. A fejlesztést az űrkutatásban és a vegyiparban használják leginkább, és különböző rézötvözetekre is alkalmazható.

NXT Factory és az Evonik együttműködése

Az NXT Factory a termoplasztikus (hőre lágyuló) elemek gyártásában játszik úttörő szerepet az általa kifejlesztett kvantum lézer szinterelés segítségével. Az NXT a Formnextnél indítja el QLS350 3D gyártási platformját – a két vállalat együttműködésének célja a platform teljesítményének és elérhetőségének további bővítése volt. A frankfurti kiállításon az érdeklődők az NXT platformjának működését élőben is követhetik, egy folyamatosan üzemelő nyomtató segítségével.

Az adalékanyag-gyártás valós idejű megfigyelése

A Renishaw valós idejű folyamatfigyelő rendszerekkel érkezett a kiállításra. Az additív gyártási technológia felgyorsítja és megkönnyíti az összetett kivitelezési folyamatokat, de a hiányosságok kockázata itt is fennáll. Az InfiniAM Spectral szoftver valós idejű folyamatfigyelésre ad lehetőséget – lehetővé teszi a gyártók számára a folyamatok 3D elemzését a tervezési folyamatok során, illetve az additív fém komponenseket is részletesen megvizsgálhatják a szakemberek – írja az optics.org.

Nyitókép: instagram.com/formnext/

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.