Megkapja az állami segítséget a bajba jutott német légitársaság

A német kormányzat áthidaló kölcsönt biztosít a tönkrement Thomas Cook brit utazásszervező csoport egyik német érdekeltségének, a Condor légitársaságnak – jelentették be kedd este Berlinben.

A KfW állami fejlesztési bank 380 millió eurós hitelt biztosít fél évre az üdülőjáratokat üzemeltető légitársaságnak a szövetségi kormány és Hessen tartomány kormányának garanciájával, amennyiben a magáncégek állami támogatásának versenyjogi szabályosságát vizsgáló Európai Bizottság engedélyt ad erre.

“A szövetségi kormány konstruktív tárgyalásokat folytat az ügyről a brüsszeli bizottsággal” – emelte ki sajtónyilatkozatában Peter Altmaier gazdasági miniszter. Hozzátette, hogy a Condor nyereségesen működő társaság, és van esélye arra, hogy az eddigi tulajdonos csődje után stabilizálja helyzetét és visszafizesse az átmeneti időszak nehézségeinek kezelésére szolgáló kölcsönt.

Düsseldorf, 2019. szeptember 23.
A Thomas Cook légitársaság egyik Airbus A320-as utasszállító gépe a düsseldorfi nemzetközi repülőtéren 2019. szeptember 23-án. Ezen a napon a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook csődöt jelentett és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét.
MTI/EPA/Friedemann Vogel

Az 1955-ben alapított Condor 2009-ben került a Thomas Cook csoporthoz. A német légitársaság mintegy 5000 főt foglalkoztat és nagyjából 50 repülőgépet üzemeltet. Az üdülőhelyekről hazafelé, Németországba közlekedő járatokra 240 ezer utasnak van foglalása.

Peter Altmaier hangsúlyozta: az áthidaló hitellel a munkahelyeket is meg lehet őrizni, és gondoskodni lehet arról, hogy az érvényes jeggyel rendelkező utasok hazajussanak.

  • Előzmények

Forrás: MTI

Hozzászólások lezárva.