Megijedtek a gazdagok: külföldre mentik a pénzüket – Napi.hu

Külföldre menekítik a pénzüket a vagyonos hongkongiak – írja a Bloomberg vezető bankárok beszámolóira hivatkozva.

Fotó: Getty Images

Egyre több hongongi nyit offshore-számlát külföldön, hogy kimenekítse a pénzét, ha még jobban elfajulnának a civil megmozdulások a városban – írja a hírügynökség. Az ügyfelek eddig nem nagyon nyúltak hozzá a pénzeikhez – közölték egy pekingi gazdasági eseményen a UBS, a Credit Suisse és a Standard Chartered vezetői. A Goldman Sachs vezérigazgatója, David Solomon viszont hozzátette: a helyzetet rendezni kell.

Az egykori brit gyarmat gazdaságát aláássák a zavargások. A kereskedők, éttermek, hotelek bért csökkentenek, elbocsátásokra kényszerülnek, hogy túléljék a turizmus visszaesését. Emellett egyre többen aggódnak a pénzügyi szektorért is, amely a hongkongi GDP 20 százalékát termeli meg.

Az ügyfelek Szingapúrban, Malajziában és Tajvanon nyitnak számlákat – mondta Bill Winters, a Standard Chartered vezérigazgatója egy interjúban. A számlanyitások azonban csak előkészületnek tűnnek, nagy volumenű pénz még nem távozott Hongkongból. Sergio Ermotti, az UBS vezetője is arról számolt be, az ügyfelek aktiválják a készenléti terveiket. Inkább csak vésztartalékként szolgálnak egyelőre.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.