Meghalt Kovács Attila, az egyik legismertebb magyar ingatlancég alapítója

Az elismert ingatlanfejlesztő 51 éves volt.

Ötvenegy éves korában elhuny Kovács Attila, a DVM group és Horizon Development cégcsoportok alapító tulajdonosa és ügyvezető partnere – közölte a társaság csütörtökön.

Kovács a DVM groupot, az építészeti és építőipari szolgáltatásokat nyújtó, nemzetközi szinten is elismert cégcsoportot 1995-ben alapította meg, majd 2006-ban prémium ingatlanfejlesztő cégét, a többszörösen díjazott Horizon Developmentet. 2017 és 2019 között az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) alelnöke volt.

Nevéhez fűződik a budapesti Eiffel Palace (volt Pesti Hírlap és Légrády Nyomda), a Váci 1 (volt Tőzsdepalota), a Szervita Square Building, a Promenade Gardens és az Eiffel Square épületeinek megújítása, továbbá társtulajdonosként a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, az Eiffel Palace földszintjén a St. Andrea Étterem és a Váci 1 épület legfelső szintjén a St. Andrea Wine & Skybar.

Munkája elismeréseként 2011-ben és 2018-ban megkapta az Év Ingatlanpiaci Szereplőjének járó Közönségdíjat, 2016-ban a CIJ Leadership díjat, és 2018-ban a Belváros-Lipótváros által odaítélt A Jövő Városáért díjat.

Tisztelői Kovács Attilától 2021. február 17-én, szerdán 9 és 18 óra között vehetnek végső búcsút Budapest Belvárosában, a Szervita tér 8. szám alatti épület bejáratánál, a járványügyi óvintézkedés betartása mellett.

Hozzászólások lezárva.