Meghalt Benjamin de Rothschild báró

Ötvenhét évesen hunyt el szívinfarktusban az Edmond de Rothschild Holding SA bankcsoport igazgatóságának elnöke pénteken Pregny-ben, a család svájci, Genf kantonban lévő otthonában. Benjamin de Rothschild az európai banki világban csaknem 300 éve tevékeny család leszármazottja, 1997 óta irányította az apja által 1953-ban alapított és a nevét viselő csoportot.

A főleg privátbanki szolgáltatásokra és vagyonkezelésre szakosodott genfi székhelyű Edmond de Rothschild csoport saját közlése szerint 173 milliárd svájci frank (57 909 milliárd forint) összvagyont kezel. Benjamin de Rothschild nettó magánvagyonát a Forbes üzleti magazin másfél milliárd dollárra (447,5 milliárd forint) becsülte.

A cégcsoport közleménye szerint az elhunyt

víziókkal rendelkező üzletember volt, szüntelenül fáradozott az örökség megváltoztatásán és modernizálásán a családi értékekkel összhangban.

A bankvezér szenvedélyei közé tartozott a pénzügy, a vitorlázás, az autók és a jó borok. Emberbaráti tevékenységet is folytatott az Adolphe de Rothschild Alapítványi Kórház révén.

A bankárt felesége, Ariane de Rothschild és négy felnőtt lánya gyászolja.

Forrás: index.hu

Hozzászólások lezárva.