Megduplázná piaci részesedését az OTP Romániában

Mindezt öt éven belül.

Kétszámjegyű hitelállomány-növekedést vár idén az OTP Bank Romániában, ahol akvizíciók helyett most inkább az organikus növekedésre fókuszál a bankcsoport, és célul tűzte ki piaci részesedésének megduplázását öt éven belül – mondta el a Világgazdaságnak az OTP Bank Románia júniusban kinevezett vezérigazgatója.

(Forrás: depositphotos.com)

(Forrás: depositphotos.com)

Fatér Gyula kiemelte, hogy elsősorban a mikrovállalati hitelezésben látnak jelentős növekedési potenciált, ezen a területen átfogó változtatásokra készül a bank. A lakossági befektetési és megtakarítási terület is számos lehetőséget tartogat a növekedésre.

Ebben az évben a hitelállomány növekedése az OTP Bank Romániánál a piaci átlag feletti lesz, kétszámjegyű bővüléssel számolnak.

Máshol is terjeszkednek

Augusztus végén a G7 a szlovák Trend magazin meg nem nevezett helyi banki forrásaira hivatkozva írta, az OTP Bank eladásra kínálja a szlovákiai leányvállalatát. A bank nem kommunkálta a hírt. Közben nemrég az OTP megvette Moldova negyedik legnagyobb bankját. Emellett felmerült, hogy Szlovéniában is folytatnák a terjeszkedését. Júniusban tett ajánlatot az OTP Bank és az Apollo amerikai befektetési alap a harmadik legnagyobb szlovén bank, az Abanka megvásárlására.

Hozzászólások lezárva.