Még nagyobbat harapna Kína a Daimlerbe

A kínai vállalat idén júliusban szerzett 5 százalékos részesedést a Daimlerben, így vált a német konszern harmadik legnagyobb befektetőjévé. Most a BAIC Motor Corporation tagjai októberben egy konferencián beszéltek arról, hogy mindkét fél hajlandó növelni részesedését a másik vállalatában.

A BAIC (Beijing Automobile Group Co Ltd) az amerikai HSBC multinacionális befektetési bank és pénzügyi szolgáltató holding közreműködésével jutott az öt százalékos részesedéshez, az autógyártó a HSBC közlése alapján értesült a részvényvásárlásról.

A vállalatok egyelőre nem nyilatkoztak az ügylettel kapcsolatban. Befektetőként ugyanakkor jelen van a Daimlerben a kínai Geely autógyár, illetve a mögötte álló befektetési alap, amelynek élén Li Shufu milliárdos befektető üzletember áll. Ez az alap 9,69 százalékos Daimler-részesedéssel rendelkezik. Ilyen módon már eleve 15 százalék körül van a kínai részesedés a német vállalatóriásban, ugyanakkor a mostani bevásárlás részleteiről nem lehet tudni.

Évek óta tart az együttműködés

A BAIC (Beijing Automobile Group) évek óta a Daimler legnagyobb kínai együttműködő partnere, vegyesvállalatuk, a Beijing Benz Automotive Co., Ltd. (BBAC) évek óta közösen gyárt autókat az ázsiai országban, jelenleg egy akkumulátor-üzemet is épít Pekingben. 

Nyitókép: twitter.com

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.