Mától igényelhetnek agrártámogatást a gazdák

Mától nyújthatják be a gazdák igényeiket az agrártámogatásra a Magyar Államkincstár egységes kérelemkitöltő felületén – jelentette be Nagy István agrárminiszter Facebook-oldalán közzé tett videóbejegyzésében.

Az idei évben is a korábbi években megszokott gyakorlatot kell követni, és mindössze technikai javításokkal és pontosításokkal kell számolni.

A termelők ebben az évben összesen 44 jogcímen részesülhetnek forrásokban. A közvetlen uniós és az átmeneti nemzeti támogatás keretében összesen csaknem 490 milliárd forint áll a gazdák rendelkezésére. A vidékfejlesztési jogcímek esetében pedig mintegy 100 milliárd forint igénylésére nyílik majd lehetőség – hangsúlyozta a miniszter.

Mivel az idei esztendő átmeneti év, ezért az eddig megszokott és megismert pénzügyi segítségek vehetők igénybe. Az egységes területalapú támogatás és a zöldítés várható együttes fajlagos összege az elmúlt évekhez hasonlóan az árfolyam függvényében 76–80 ezer forint körül alakulhat.

A szankciómentes kérelembeadás május 17-éig lehetséges.

Idén újdonságként bevezették a „Mobilgazda” applikációt, amely a Magyar Államkincstár alkalmazásán keresztül különböző ügyfélszolgálati, nyilvántartási, tájékoztatási, illetve kérelembeadáshoz kapcsolódó funkciókkal nyújt segítséget a termelők számára.

Előfizetési csomagajánlataink:

Hozzászólások lezárva.