Maszkok gyártásába kezdtek a nagyvállalatok az Egyesült Államokban

Maszkokat kezdett gyártani a HP, hogy enyhítse a várható hiányt az Egyesült Államokban. A HP és több partnere összesen ezer 3D-nyomtatót helyezett üzembe az USA több államában, valamint Európában (Barcelonában). Az általuk nyomtatott maszkok tervrajza ingyenesen elérhető.

Az Egyesült Államokban több mozgalom is elindult a koronavírus elleni küzdelem jegyében, a GoFundMe oldalon gyűjtések indultak a maszkok gyártásának érdekében.

Segít a Formlabs is: a vállalat jelentős mennyiségű 3D-nyomtatóval rendelkezik, ezeket állították most hadba a koronavírus ellen úgy, hogy maszkokat gyártanak velük.

A Forbes cikke szerint még számos másik vállalat szállt be a maszkgyártásba, a cél, hogy minél több embernek jusson a védőeszközből az Egyesült Államokban. A Twitteren már népszerű is a MillionMaskChallenge hashtag, ami egy kihívás az egymillió maszk elkészítésére. Az autopro.hu korábban beszámolt róla, hogy a Fiat Chrysler Automobiles is átállt szájmaszkok gyártására.

Nem csak maszkra van szükség

A koronavírus-járvány miatt a maszkok mellett a lélegeztető gépekre is nagy szükség lenne, azonban az Egyesült Államokban ebből is hiány van. A hiány enyhítésére összefogtak a nagyobb cégek, az autopro.hu is beszámolt róla, hogy többek között a General Motors és a partnerei lélegeztető gépek gyártásába kezdtek, míg Európában a Renault jelentett be hasonló intézkedéseket.

Az Egyesült Államokban március 30-ig biztosan szünetel az autógyártás a járvány miatt, sőt, többen már bejelentették, hogy nem tervezik gyáraik újranyitását március 30-án.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.