Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel

Összegyűjtötte a Tophotel.news a Marriott szállodalánc öt legizgalmasabb olyan egységét, amelyet idén terveznek megnyitni. A listára egy budapesti szálloda is felkerült.

A budapesti Erzsébet híd lábánál fekvő Matild palotában található hotel a Marriott szállodalánc egyik legizgalmasabb idén nyíló tagja – írta összesítésében a Tophotel.news. A szállodaipari szakportál a Matild Palace mellett a kanadai Burlingtonban, a kínai Nankingban, az egyesült államokbeli Charlotte-ban és a marokkói Tamuda-öbölben megnyitásra váró hotelt választotta még be a listára.

A cikk szerint a szállodaóriásnak idén összesen 431 fejlesztése fejeződik be, de ezekre különösen érdemes odafigyelni.

A márciusban nyíló ötcsillagos Matild Palace az első, a Marriott International úgynevezett The Luxury Collection portfóliójába tartozik. Az e márka alá sorolt szállodák többsége átalakított történelmi épület.

A neobarokk épületben 130 szobát és lakosztályt alakítottak ki, vannak éttermei, teljes ellátást nyújtó spája, összesen nagyjából 400 négyzetméternyi rendezvénytere, tetőbárja, valamint egy kávézója, a sokak által Belvárosi Kávéházként ismert Matild Café, amely 1901-ben nyitott meg.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél Habsburg Klotild főhercegné megrendelésére, Korb Flóris és Giergl Kálmán elképzelései szerint felépült 48 méter magas épületpár déli, Matild-palotaként emlegetett felét az önkormányzat 2014 nyarán adta el a török elnökhöz közeli üzletember-politikus Hasan Özyer magyarországi cégének 2,6 milliárd forintért. A Marriott akkor 2018-as átadással tervezett oda luxusszállót. 2016-ban a kormány kiemelt beruházássá minősítette a fejlesztést.

2017 nyarán a szálloda várható megnyitását már 2019 elejére tették, aztán 2020. őszi nyitással számoltak, ez csúszott ki idén tavaszra. A kérdés persze az, hogy ha el is készül az épület rekonstrukciója, márciusban valóban fogadhatnak-e már vendéget a koronavírus-járvány miatt lezárt budapesti szállodák.

Hozzászólások lezárva.