Március 1-ig maradnak a korlátozások

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, március 1-ig maradnak a korlátozások. A miniszter a kormányinfón elmondta, hogy az intézkedés legfőbb célja, hogy Magyarország elkerülje a harmadik hullámot. A rendelkezés értelmében a vendéglátóhelyek, mozik, színházak és sportlétesítmények is zárva maradnak.

„Azt állapítottuk meg, hogy a novemberben meghozott intézkedések megfékezték a járványt, bármilyen enyhítés újboli járványhullámhoz vezetne. A jelenlegi szabályok fenntartása indokolt” – érvelt Gulyás.

Hozzátette, hogy a vendéglátóhelyek újranyitásához a vakcina szükséges, valamint kitért arra is, hogy a kormány tisztában van azzal, hogy a szektor milyen nehéz helyzetbe került. Éppen ezért tervben van a bértámogatás felgyorsítása. A miniszter bejelentette továbbá, hogy a közfoglalkoztatási bért négy százalékkal megemelik, és 45 milliárd pluszforrást nyújtanak a falvakban működő kisboltoknak. Utóbbira pályázat útján lehet támogatást igényelni.

Az oltás kapcsán Gulyás elmondta, hogy az önkéntes, de mindenkit arra biztatnak, hogy oltsa be magát. A miniszter szerint az unióból kevés vakcina érkezik, ezért van szükség több oltásra. Oroszország február végéig 300 ezer vakcina szállítását vállalta, a kínai vakcinából a következő hónapban 500 ezer adagot kaphat Magyarország.

Hozzászólások lezárva.