Már tudósok is bizonyították, hogy létezik a Greta-effektus

Tudományosan is bizonyították, hogy valóban van olyan, hogy Greta Thunberg-effektus – számolt be a Greenmatters.com egy, a Journal of Applied Social Physchology folyóiratban megjelent kutatásról.

A kutatók ehhez az Amerikai Egyesült Államok lakosságának reprezentatív mintáját vizsgálták meg. Arra voltak kíváncsiak, mi befolyásolja azt, hogy tesz-e valaki a klímaváltozás ellen.

Korábban azt gondolták, hogy minél fiatalabb valaki, annál jobban zavarja a klímaváltozás és az USA-ban a republikánusokat és a demokratákat is látszólag megosztotta a kérdés. Arra az eredményre jutottak azonban a tudósok, hogy maga Greta Thunberg személye jóval több embert vett rá arra, hogy aktívan szerepet vállaljon a klímaváltozás káros hatásai elleni „küzdelemben”, mint más demográfiai adatok: így, hogy mennyi idősek, vagy hogy milyen politikai beállítottságúak.

Greta Thunberg a világ legismertebb klímavédelmi aktivistája: a 18 éves svéd diáklány a péntekenkénti, a svéd parlament előtti sztrájkjával rövid időn belül globális mozgalmat indított el. A Time magazin 2019-ben az Év Emberének választotta, és Nobel-békedíjra is jelölték 2020-ban.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Hozzászólások lezárva.