Már megszoktuk a home office-t. (Nagyon.) Hogyan hagyjuk majd abba?

Már mindenki nagyon várja, hogy közelebb kerüljünk ahhoz, amit normális életnek neveztünk a járvány előtt. Az oltások érkeztével nem is tűnik olyan elérhetetlennek ez a kép, de ha majd biztonsággal kimondhatjuk, hogy legyőztük a járványt, akkor hogyan fogunk visszatérni a munkahelyünkre? Mit tanulhatunk az elmúlt évből, és hogyan teremthetik meg a vezetők a feltételeket az irodába való visszatéréshez?

Az amerikai Forbes nyolc különböző otthoni munkavégzést vizsgáló tanulmány eredményeit foglalta össze, amelyben az Egyesült Államokon kívül kilenc ország (Ausztrália, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, India, Mexikó, Spanyolország, Egyesült Királyság) 32 ezer munkavállalója vett részt.

Egy új szokást huszonegy nap alatt sajátítunk el. 2020. márciusa óta körülbelül tizennégy darab huszonegynapos cikluson vagyunk túl. Ezt azt jelenti, hogy aki home office-ban dolgozik, annak már régen megszilárdultak az erre a fajta munkavégzésre kialakult szokásai. Ha vissza kell térnie az irodába, az újra meg fogja változtatni a munkamódszereket, amihez a vezetőknek is megoldásokat kell találniuk.

Előnyök és hátrányok

A kutatásokban részt vevő tíz országból nyolcnak a legnagyobb előnyt a home office-ban az ingázási idő megspórolása jelentette. A munkavállalók több időt tudtak a családjukkal tölteni, és a nagyobb rugalmasságot és autonómiát is értékelték.

Az otthoni munkavégzés legnagyobb hátrányát a közösség hiánya és az elszigetelődés okozta, ami egy idő után csökkentette a produktivitást és a lassította a döntéshozatalt is.

Vissza az irodába a megfelelő vezetéssel

A megkérdezettek 54 százaléka arra számít, hogy a járvány után csak hetente egy, vagy még annál is kevesebb napot fog otthonról dolgozni, de más elvárásokkal fognak visszatérni az irodába, mint előtte. A vezetésnek biztosítania kell számukra, hogy a home office előnyeit meg tudják tartani akkor is, ha már nem otthon dolgoznak.

Összességében a munkavállalók azt várják, hogy az elmúlt egy évből tanulva jobbak legyenek a munkakörülményeik, aminek kialakításában a vezetőknek kulcsfontosságú szerepük lesz. Ezekre érdemes figyelniük:

Rugalmasság és egyéni igények

Ahhoz, hogy a főnökök sikeresen vissza tudják hozni a munkatársaikat az irodákba, figyelembe kell venniük a beosztottjaik különböző élethelyzetét. Lehet, hogy aki két gyerek mellől dolgozik otthon, az szívesebben fog visszajönni, de aki egyedül él és külön dolgozószobája van, annak jobban meg fog felelni az, ha több napot marad otthon.

A vezetőknek meg kell érteniük az alkalmazottaik egyéni igényeit és aggályait, hogy meg tudják teremteni azokat a feltételeket, amelyek visszacsábítják az alkalmazottaikat az irodába.

A sikeres visszatéréshez a munkavállalóknak választási lehetőségekre lesz szükségük azzal kapcsolatban, hogy mikor térnek vissza, hány napot fognak bejárni, és hogyan alakítják a munkaidejüket. A nagyobb rugalmasság és az autonómia a home office egy olyan pozitív hozadéka, amit érdemes megtartani.

Megfelelő célkitűzés

A vezetőknek folyamatosan meg kell erősíteniük az alkalmazottaikat abban, hogy mi a vállalat célja, milyen irányba haladnak, de az például senkit nem fog motiválni reggel a felkelésben, hogy az idei cél a 15 százalékos bevételnövekedés. Ehelyett érdemes inkább arra fókuszálni, hogy minden munkatárs megértse, hogy mi az ő egyéni hozzájárulása a vállalat számára, miért fontos a munkája, és hogyan tudja a cég céljain keresztül a sajátjait is megvalósítani.

Közösség

Az egyik legnagyobb negatívum az elszigetelődés volt az elmúlt időszakban, és ez lehet az egyik legnagyobb motivátor is az irodába való visszatéréshez. Az újbóli összeszokásra rásegíthet, ha a vezetők olyan projekteket osztanak ki, amelyben többeknek kell együtt dolgozniuk.

Fotó: Annie Spratt / Unsplash

Hozzászólások lezárva.