Már magyar szállodák is előre kérik a pénzt a Neckermann ügyfeleitől

Már a magyar szállodák is azonnal készpénzt követelnek a Neckermann utazási iroda által közvetített belföldi turistáktól – tudta meg a Napi.hu. A lap értesülései szerint az egyik legnagyobb hazai tulajdonban lévő szállodalánc pedig úgy döntött, hogy előre kéri a számlák kifizetését a vendégektől.

Hasonló az eljárás a világ több országában, a szállodások ugyanis attól félnek, hogy nem kapják meg a becsődölt brit Thomas Cook tulajdonában lévő utazási irodától beígért pénzt. A Neckermann Magyarország már hétfői közleményében figyelmeztetett: néhány szálláshely az elutazás napján kérheti a számlájuk kiegyenlítését.

Ahogy azt korábban megírtuk, hétfőn csődbe ment, és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét az egyik legrégebbi brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek több százezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein. Az iroda leányvállalata a Neckermann Magyarország is, amely hétfőn azt közölte, hogy nem érinti a Thomas Cook csődje, ők egészséges cég, és továbbra is folytatják működésüket.

Közben a német és a lengyel Thomas Cook is bedobta a törölközőt.

A brit közlekedési miniszter szerint a Thomas Cook 150 ezer brit utasát kell hazaszállítani 50 országból, és ehhez több mint ezer bérelt repülőjáratra lesz szükség a következő két hétben. A művelet eddigi két napján 30 ezernél több brit utas tért haza a brit polgári repülésügyi hatóság (CAA) által szervezett 130 ingyenes charterjárattal.

Hozzászólások lezárva.