Már idén utcára vinné hidrogénhajtású furgonjait a Renault

A hatósági engedélyeztetés lezárulta után várhatóan 2021 első felének végén létre jövő új vállalatot a kettő partner fele-fele arányban fogja birtokolni. A közös cég egyik létesítménye egy új kutatóközpont lesz, ahol üzemanyagcellákkal kapcsolatos fejlesztéseket fognak végezni, valamint a Renault Csoport járműire építve hidrogénhajtású modelleket fognak tervezni. Az első hidrogénnel hajtott furgonokat a Master és a kisebb Trafic áruszállítók alapjain fogják elkészíteni.

Az új vállalat egy másik létesítményében üzemanyagcellákat, az üzemanyagcellás hajtásrendszer más részegységeit, illetve hidrogén-töltőállomásokat fognak gyártani.

A vállalat ezenfelül értékesítési tevékenységet is folytatni fog. Megrendelőinek, hidrogénhajtású furgonokat, töltőállomásokat, hidrogént és kapcsolódó szolgáltatásokat fog kínálni.

A Renault és a Plug Power célja, hogy az új cég harminc százalékos piaci részesedésre tegyen szert a hidrogén üzemanyagcellás kistehergépjárművek európai piacán. Az első járművek pilot flottában történő közúti tesztelését már idén meg kívánják kezdeni.

Hidrogénes hibridek is készülhetnek

Bár a Renault az együttműködést bejelentő közleményében nem tesz említést róla, nem kizárható, hogy az új vállalat nem csak tisztán hidrogénhajtású, hanem hidrogénes hibrid rendszerrel szerelt járműveket is fejleszteni fog. Mark Sutcliffe, a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség kistehergépjárművek üzletágának alelnöke még egy tavaly őszi, hidrogénes teherautókról szóló online konferencián úgy nyilatkozott, hogy a Renault már közel jár egy hidrogén-akkumulátoros elektromos furgon piacra dobásához. Akkor Sutcliffe a megoldás értelmét azzal magyarázta, hogy a hidrogén hatótávolság-növelő szerepet játszhat, továbbá segítségével elkerülhető, hogy az akkuméret és a hatótáv terhelhetőség rovására növelése.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.