Már elérhető a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag

A koronavírus-járvány minden eddiginél látványosabban mutatott rá, hogy a megfelelő informatikai háttér gyakorlatilag bármely helyzetben, minden korosztály életét megkönnyíti.

A kormány a mindennapokban, a munkában és tanulásban egyre kevésbé nélkülözhető digitális hozzáférés lehetőségét teremti meg az ingyenesen letölthető Digitális Jólét Szoftver Alapcsomaggal. A termék felgyorsíthatja a zárt, fizetős programok mellett valós alternatívát jelentő nyílt forráskódú szoftverek elterjesztését is – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese.

  • A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag egyszerűen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek együttese, amely nyílt forráskódú megoldásokkal helyettesíti a drága operációs rendszereket és irodai programokat.
  • Böngésző, levelező és multimédia programokkal felszerelve teszi lehetővé a számítógépes munkavégzés, tanulás és szórakozás mellett a hivatali ügyek elektronikus intézését.

A piacon elérhető számítógépek jó részét operációs rendszer és felhasználói programok nélkül értékesítik. Az Alapcsomag egy könnyen telepíthető, azonnal használható lehetőséget teremt a számítógépünk képességeinek, a digitális világ előnyeinek kiaknázására. Használói jelentős összeget takaríthatnak meg a nyílt forráskódú operációs rendszer és szoftverek alkalmazásával.

A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag a szoftveralapcsomag.hu oldalról tölthető le 2021. január 25-től.

Schanda Tamás szerint a fizetős licenszekkel szemben a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztése és terjesztése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen sajátítsák el a legfontosabb digitális készségeket. Hozzátette: a polgárok és a vállalkozások digitális kompetenciafejlesztése nemcsak a magyar gazdaság növekedésének, hanem Magyarország versenyképességének is fontos tényezője.

A teljes cikket az IoT Zóna oldalán olvashatják.

Hozzászólások lezárva.