Már 335 forint egy euró

A dollár árfolyama 305,80 forintig, a svájci franké pedig 308,49 forintig ment el.

A forint árfolyama azután gyengült jelentősen, hogy közzétették az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport felmérését az euróövezet és a nagy euróövezeti tagállamok szeptemberi szolgáltatóipari, feldolgozóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexeiről. Az adatok a vártnál sokkal rosszabbak voltak: kiderült például, hogy előzetes adatok szerint Németország magánszektorának teljesítménye hat és fél éve először csökkent.

(MTI)

Idén az új cégek 25 százalékát kezdő vállalkozók alapították. Az aláíró magánszemélyek átlagéletkora több mint 41 év.

Szeptemberben a GKI konjunktúraindexe két és fél éve nem látott szintre esett, ezen belül az üzleti várakozások három éves mélypontjukra zuhantak, a fogyasztói várakozások viszont kissé javultak, utoljára 2002 nyarán voltak ennél kedvezőbbek.

28,4 milliárd forintnyi hitelt vett a társaság intézményi befektetőktől igen alacsony kamat mellett.

Vágtatnak a vidéki újépítésű lakások árai

Az újépítésű lakások négyzetméterenkénti ára a megyei jogú városokban egy év alatt majdnem 25 százalékkal emelkedett és már eléri az 541 ezer forintot, ami nagyjából a budapesti árszint fele.

Okoseszközök iskolakezdésre – infografika

A szülők többsége fontosnak tartja gyereke digitális írástudásának fejlesztését, így kész beruházni elektronikai készülékekbe. Az okoseszközök beszerzését igen gyakran az iskolakezdéshez időzítik, akár százezeres nagyságrendű kiadásokat is vállalva. Az InfoTandem infografikája.

Hozzászólások lezárva.