Magyarországra értek az orosz vakcinák – miről volt szó az operatív törzs mai tájékoztatóján?

Magyarország területén jár az orosz vakcinák első adagja, csütörtöktől oltják az időseket. Ez volt az operatív törzs mai tájékoztatója.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

Elsőként György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője beszélt arról, hogy két csoport oltását már lezárták, az egészségügyi dolgozók 93 százaléka felvette a vakcinát.

Az idősotthonokban, szociális intézményekben 1805 helyen dolgoztak az oltócsoportok, összesen 64 helyszínen viszont aktív koronavírus-fertőzött miatt el kellett halasztani az oltást – mintegy 82 ezer dolgozó és gondozott lett beoltva eddig.

(Forrás: Youtube/M1)

(Forrás: Youtube/M1)

Indul a regisztrált legidősebbek oltása is, a háziorvosoknak a praxisaikból 6 szállítható személyt kell kiválasztaniuk, ők a területileg illetékes oltóponton kaphatják majd meg a Pfizer-BioNTech vakcináját. Optimális esetben csütörtök és vasárnap között 30 ezer ember kaphatja meg a vakcinát.

György István arra kérte az időseket, hogy ne aggódjanak, mivel mindenkire sor fog kerülni, a vakcinák rendelkezésre állásától függően lesz elérhető az oltás.

Hogyan alakultak a rendőrségi számok?

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője elsorolta a rendőri intézkedések adatait az elmúlt 24 órából:

  • a közterületi maszkviselés hiánya miatt 198,
  • a tömegközlekedésen a maszkviselés hiánya miatt 4,
  • míg a boltokban és más intézményekben a maszkviselés hiánya miatt 11 esetben intézkedtek a rendőrök.

A kijárási korlátozások megsértése miatt 383 személy ellen kellett fellépni.

Az elmúlt napon 2873 új házi karantént rendeltek el, így összesen 18 030-an vannak jelenleg ilyen korlátozás alatt. A rendőrség 7645 karanténellenőrzést végzett, az alkalmazáson keresztül 1918-en kommunikálnak a hatósággal.

Hozzászólások lezárva.