Magyarázza Trócsányi ügyvédi irodája, miért nincs baj a kormányzati megbízásokkal

Közlményt adott ki a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda, miután az Európai Parlament IURI bizottsága nem támogatta Trócsányi biztosi kinevezését összeférhatetlenség miatt. Az ookokat részletesen taglaltuk cikkeinkben: az ügyvédi iroda kormányzati megbízásai és vélhetően az orosz fegyverkereskedők Oroszországnak való kiadatása Trócsányi minisztersége idején.

Az ügyvédi iroda közleményében azt részletezi, hogy még 2013-ban bízta meg őket a Miniszterelnökség a Paks II ügyeinek képviseletével, ekkor Trócsányi még nem volt miniszter (2014-ben lett azzá).

“A Paks II ügy egyes szakaszaiban a képviseletet a Nagy és Trócsányi más-és-más ügyvédi irodákkal együtt látta el. Az ehhez kapcsolódó megbízási szerződéseket a szerződő felek az ügy egyes szakaszaihoz igazították, illetve újrakötötték. Miután Ausztria 2018-ban pert indított a Paks II-engedélyeit kiadó Európai Bizottság ellen, szükséges volt, hogy az iroda almegbízottként egy ilyen ügyekben nagy tapasztalattal rendelkező londoni ügyvédi irodát is igénybe vegyen. 2018-ban emiatt kellett újrakötni a Miniszterelnökséggel a szerződést”, magyarázza az újrakötések okait az iroda.

A közlemény továbbá megismétli, Trócsányi 2007-től nem végez a cégben ügyvédi tevékenységet, nem vett fel jövedelmet, 2018-ban kivonta a vagyonrészét is.

Hozzászólások lezárva.