Magához láncolná a General Motors-t India

Több, alacsony értékesítési számot generáló év után a GM 2017 végén fejezte be gépjárművei forgalmazását Indiában. A kettő közül egyik üzemét a kínai SAIC Motornak adta el, míg a másik, Mahárástra államban találhatóban 2020. december 24-ig készített autókat exportra.

Idén januárban a második üzem sorsa is eldőlt, a GM ugyanis megegyezett annak eladásáról a szintén kínai Great Wall Motor gépjárműgyártóval. Az India és Kína közti feszültségek azonban hátráltatják az ügylet lezárását. A helyzetet tovább bonyolította, hogy az üzem dolgozói tüntetésbe kezdtek, azt követelve a GM-től, hogy ne állítsa le a termelést vagy határozatlan ideig nyújtson nekik fizetést.

Elfogadhatatlan döntés született

A nyugat-indiai állam hatóságai nemrég végül úgy döntöttek, hogy nem engedélyezik a GM-nek az üzem bezárását. Ezt követően az OEM közölte, hogy a határozat értelmében olyan járműveket kellene gyártaniuk, amikre nincsenek megrendelők vagy munkavégzés nélkül kellene fizetniük alkalmazottjaikat, a kettő lehetőség közül pedig egyiket sem tartják elfogadhatónak és a termelést nem indítják újra.

A GM egyébként kifejezetten nagy összegű, kétévnyi fizetésnek megfelelő végkielégítést kínál az üzem dolgozóinak, és akár többet is hajlandó szükség esetén – írja a Reuters egy bennfentes forrásra hivatkozva.

Az amerikai gyártó egyúttal figyelmeztette Mahárástra államot, hogy mostani döntése a jövőben eltántoríthat más vállalatokat attól, hogy ott fektessenek be. Emellett jelezte, hogy jogorvoslatot fog kérni, amilyen gyorsan csak lehet.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.