LNG teherautókkal szállítmányoz a BMW

A BMW szerint az LNG-s teherautók használatával egy út során a dízelüzemű teherautókhoz képest a szén-dioxid-kibocsátás a negyedével, míg a nitrogén-oxidok levegőbe jutása hatvan százalékkal csökken. A teherautók egy fordulója nagyjából 1060 kilométer.

A BMW regensburgi üzemébe Ausztriából, Steyr városából érkeznek a motorok. A BMW szerint a teherautók oda-vissza tankolás nélkül képesek megtenni az utat a két város között, ugyanis 1500 kilométeres hatótávolsággal rendelkeznek – ez még kellő óvatosággal becsülve is bőven elegendő az 1060 kilométeres távra.

Összehasonlításképpen a CNG-s teherautók legfeljebb 500 kilométert tudnak megtenni tankolás nélkül, míg az elektrifikált kamionok jelenleg még nem képesek ekkora hatótávolságra, ezért többször is tölteni kellene őket.

Több technológiával a környezetvédelemért

Az LNG-s teherautók használata csak az egyik megoldás a több közül, amit a BMW alkalmaz a károsanyag-kibocsátásának csökkentése érdekében. Emellett a hidrogénes hajtások kutatásában is aktívan részt vesz a vállalat, valamint ahol lehetséges, vonatokat alkalmaznak a szállításokhoz – írja az Automotive Logistics.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.