Lerobbant egy Tesla a rekordkísérlet közben – Alapjárat

A Porsche Taycan azzal csinált magának hírverést még augusztusban, hogy bemutatása előtt (Frankfurti Autószalon) magához ragadta a leggyorsabb széria villanyautó címet a Nordschleifén. Az új elektromos sportautó 7 perc 42 másodperc és 34 ezredmásodperc alatt ért körbe a valamivel több, mint 20 kilométeres aszfaltcsíkon, ami kiváló eredménynek számít. Összehasonlításul a 600 lóerős BMW M5 7:38 alatt teljesítette ugyanezt 2018-ban.

Tesla Model S Plaid prototípus elölről

A Teslára eddig nem volt jellemző, hogy ellátogasson a Zöld Pokolba, hogy lealázza az európai gyártókat. Talán azért, mert eddig nem igazán volt közvetlen konkurense az autóinak, olyan meg főleg nem, amit megkergettek a versenypályán, de a Porsche színrelépésével minden megváltozott. Egyszer s mindenkorra feltűnt a horizonton egy méltó ellenfél, amire Elon Muskék is felfigyeltek. El is hoztak pár Tesla Model S prototípust Németországba, hogy megmutassák, hol lakik az Úristen.

Tesla Model S Plaid prototípus oldalról

Eredetileg az új, három motoros ún. Plaid verziók tesztelése volt az amerikai márka célja, de benne volt a levegőben, hogy a Taycan körrekordjára fáj a foguk. Az új modell majd csak valamikor 2020 végén kerül a szalonokba, de mindenesetre a Porsche-verés hatalmas reklámértékkel bírt volna így előre is. Ugyanis a rekordöntés végül elmaradt, a Tesla hivatalos mért idő nélkül csomagolt össze és hagyta el a helyszínt, pedig a nézők mérései alapján rendesen rávert volna a Porsche idejére (7:28 a 7:42-vel szemben).

Tesla Model S Plaid prototípus hátulról

Valószínűleg az új modell még nem hozza az elvárt megbízhatóságot és ezért maradt el hivatalos mérés, ezt egy csúfos lerobbanás is megerősíti. Pont készült is egy fotó abban a pillanatban, amikor a Taycan „lekörözi” a lerohadt Teslát fricskát mutatva ezzel a hamvába halt rekordkísérletnek, már ha egyáltalán valóban meg akarták dönteni a Porsche eredményét. Mivel míg a németek egy teljesen sorozatgyártású autóval teljesítették a kört, addig a Model S rendesen eltért a szériaautótól, azaz az összehasonlítás nem is igazságos.

lerobbant Tesla Model S Plaid prototípus

A már említett 3 motoros felépítésen túl a karosszérián is fellelhető volt pár módosítás. A kiszélesített sárvédők (widebody kit) és a méretes, ugyanakkor szedett-vedettnek tűnő hátsó spoiler valószínűleg az aerodinamikán voltak hivatottak javítani a gyors kanyarokban. A közeli fotók alapján az is látszott, hogy speciális semi-slick versenyabroncsok voltak az autón, ami szintén nem lett volna fair a Taycannal szemben, mivel az gyári gumikon körözött. Mindenesetre most ennyi volt, állítólag októberben visszajönnek, hogy aztán tényleg lenyomják az elektromos Porschét a hazai terepén.

A Porsche Taycan rekordot érő körét itt láthatod:

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.