Lehull a lepel az elektromos Hummer SUV változatáról

A tavaly bemutatkozott Hummer EV pickup után annak SUV karosszériás változatáról az április 3-án megrendezett, NCAA March Madness egyetemi kosárlabda bajnokságon, egy reklámvideóban hullott le a lepel.

Hasonlóan a pickuphoz, a már rendelhető SUV is több kiadásban fog készülni, melyek mindegyike más-más műszaki specifikációkkal is rendelkezik majd, gyártásuk pedig egymást követően fog beindulni.

Akik a pickup helyett az SUV kivitelt választják, jóval hosszabb várakozási időre kell, hogy készüljenek. A platós variáns első változatának gyártása 2021 őszén veszi kezdetét Michiganben, míg az SUV első, limitált szériás változata csak 2023 elején fog gyártásba kerülni.

Az Edition 1 limitált szériát három másik, olcsóbb variáns fogja kísérni, melyek közül az első kettő gyártásának kezdete 2023 tavaszára, az utolsóé pedig 2024 tavaszára van tervezve.

Jó hatótávot és szabadabb élményt is nyújt az akku

Hasonlóan a General Motors más újgenerációs elektromos járműveihez, a Hummer EV SUV is a vállalat Ultium akkumulátortechnológiáját hasznosítja. A húsz modulból álló akkumulátorral a sztenderd, Extrém offroad csomaggal el nem látott Edition 1 több mint 480 kilométert tehet meg egy töltéssel. A telepben tárolt energiát három, 830 lóerő összteljesítményű motor hasznosítja, amik 3,5 másodperc alatt gyorsítják száz kilométer/órás sebességre a járművet.

Az akkumulátor teherviselő elemként maga is hozzájárul a terepjáró strukturális szilárdságának biztosításához. Ez a kialakítás teszi lehetővé, hogy a pickuphoz hasonlóan az SUV üvegtető-moduljait is le lehessen szerelni, élvezetesebbé téve a terepen való közlekedést.

Fotó: GMC Pressroom

Jobb, mint az eredeti

Rövid túlnyúlásai kiváló első és hátsó terepszögekkel ruházzák fel a típust, ami hála kisebb tengelytávjának, még az eredeti platós változaténál is jobb terepjáróképességgel rendelkezik.

A manőverezést tovább segíti az összkerék-kormányzás, ami alacsony sebességnél lehetővé teszi, hogy az első, illetve hátsó kerekek egy irányba nézzenek, és az autó kanyarodás helyett féloldalas mozgással – ezáltal kisebb teret igényelve – kerülje ki az előtti lévő akadályokat.

Az opcionális Extrém offroad csomaggal az Edition 1 többek között fenékvédő lemezekkel és egy-egy, a jármű aljára szerelt első és hátsó kamerával egészül ki, amikkel a vezető pontosan tudhatja, hogy mi van a kerekek alatt.

Áramforrás is lehet

Hasonlóan más elektromos terepjárókhoz, a Hummer EV SUV is funkcionálhat áramforrásként. A jármű akkumulátoráról három kilowatt töltési teljesítménnyel táplálhatóak más eszközök, hat kilowattal pedig más elektromos járművek is tölthetőek akár.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.