Lehull a lepel a Nikola elektromos pickupjáról

Hibrid hajtáslánc

Az 5,9 méter hosszú összkerékhajtású járművet elektromotorjai 2,9 másodperc alatt gyorsítják fel óránként 60 mérföldes sebességre. A maximum 906 lóerő leadására, és a kerekeket akár több mint 1300 newtonméterrel is hajtani képes motorok működéséhez szükséges elektromosságot üzemmódtól függően a 160 kilowattórás lítium-ion akkumulátor egymagában, vagy a 120 kilowatt teljesítményű üzemanyagcellával közösen biztosítja. A kettő mód közti váltás egy gomb lenyomásával történik. Kombinált üzemmódban a Badger hatótávolsága ideális körülmények között mintegy 960 kilométer, míg csak az akkumulátorban tárolt energiát használva körülbelül 480 kilométer. A gyártó ígérete szerint a nagy hidegek miatt sem kell aggódni, ugyanis a terepjáró mínusz 28 Celsius-fokig komoly teljesítmény-visszaesés, illetve jelentős akkumulátortöltöttség-csökkenés nélkül használható.

Fotó: Nikola Motor

A Nikola első pickupjának leendő tulajdonosai az akkumulátor-üzemanyagcella hibridje alkotta hajtáslánc helyett egy akkumulátoros változat mellett is dönthetnek majd. Rendeléseiket valamikor, az egyelőre ismeretlen árú Badger hivatalos bemutatójaként is szolgáló szeptemberi Nikola World 2020 rendezvényt követően kezdhetik leadni.

Strapabíró konstrukció

A Badgert úgy fejlesztették, hogy az építőiparban is megállja a helyét, akármilyen feladat is várjon rá. Az építkezéseken való használatot kiválóan támogatja a tizenöt kilowattos aljzat, amiről szerszámok, lámpák, kompresszorok láthatóak el energiával nagyjából tizenkettő órán át, generátor alkalmazása nélkül.

Az építkezéseken dolgozók bizonyára a Badger vontatóképességének is jó hasznát fogják venni. A jármű elboldogul az akár 3600 kilogrammot meghaladó tömegű vontatmányokkal is, ezen felül 8160 kilogrammos össztömeg mellett is el tud indulni egy 30 százalékos emelkedőn.

Fotó: Nikola Motor

Ambiciózus célkitűzések

A Nikola célja egy olyan pickup megalkotása volt, mely felülmúlja szegmensének minden elektromos vagy benzines képviselőjét. A Badgernek olyan elektrifikált riválisokkal kell majd felvennie a versenyt, mint a Tesla Cybertruck, a Rivian R1T, a Hummer EV, vagy a Ford F-150. A cég sajtóanyaga szerint az új terepjáró „úgy lett tervezve, hogy felülmúlja a piac minden villanyhajtású pickupját folyamatos vontatás, lóerő, valamint hatótávolság tekintetében egyaránt.” A vállalat vezérigazgatója, Trevor Milton pedig úgy nyilatkozott, hogy egyetlen elektromos pickup sem képes olyan körülmények között üzemelni, mint a Badger.

Részben az új jármű értékesítését támogatandó, a Nikola hétszáz hidrogén-töltőállomás telepítését tervezi Észak-Amerikában. A Badger gyártása egy másik, egyelőre ismeretlen OEM üzemeinek igénybevételével fog zajlani – írta meg az InsideEVs.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.