Lefordult az OTP, nagyot esett a Mol

OTP

Az OTP miután felfelé tört ki a korábbi hónapok kereskedési sávjából, sikeresen vette a korábbi, áprilisi történelmi csúcsa jelentette akadályt is. Az OTP ezt követően újabb történelmi csúcsokra tört, majd az árfolyam a korábbi szárnyalása után a héten már lefelé csorgott, majd a csütörtöki kereskedésben nagy esés következett. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, az OTP számára a következő támaszt az áprilisi, korábbi csúcs jelenheti, 13 250 forintnál. Felfelé, az új történelmi csúcs tornyosul majd a vevők előtt, 14 030 forintnál.

Mol

A hét második felében a Mol áttörte a 2 940 forintos ellenállást, majd a csütörtöki kereskedésben a részvény az elmúlt hónapok folyamán irányadó, csökkenő csatorna felső trendvonalát is megtesztelte, majd a Mol lefordult és a részvény nagyot esett. Az árfolyam ismét a 2 940 forintos szint alá került vissza, amennyiben a lejtmenet folytatódik, a következő megállót a 2 800 forintos támasz jelentheti majd, ahonnan az elmúlt hónapok során többször is sikerült felpattannia az olajcég papírjainak.

Richter

Bár korábban úgy tűnt, hogy az 5 300 forintos szint megálljt parancsolhat a Richter emelkedésének, a hét első felének átmeneti bizonytalansága után a gyógyszergyártó papírjai tovább meneteltek felfelé. A hét utolsó napjára elfogyott a lendület, a Richter nagyot esett, azonban a csütörtöki nap végére a korábbi mínuszok jelentős részét képes volt ledolgozni az árfolyam. A részvény továbbra is túlvett tartományban jár, a jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, a következő támaszt a már említett 5 300 forintos szint jelent majd. Felfelé az 5 575 forint közelében található ellenállás jelentheti majd a következő megállót a későbbiekben.

Magyar Telekom

Miután a Magyar Telekom visszatöltötte az osztalékszelvény vágása után hagyott rést, az árfolyam új lokális csúcsra emelkedett, majd negatív korrekció indult. A részvény letörte a 450 forintos, majd a 442 forintos szintet is, amennyiben a lejtmenet folytatódik, a következő megállót a rövid távú, emelkedő trendvonal jelentheti a Magyar Telekom számára, 422 forintnál.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.