Leépít és gyárakat zár be a Continental a világban

Az autógyártás lassulása több járműipari beszállítót is arra kényszerített az utóbbi hónapokban, hogy profitfigyelmeztetést adjanak ki. Stratégiáját felülvizsgálva a Continental úgy döntött, hogy bezárja két németországi üzemét, valamint Olaszországban, Malajziában és az Egyesült Államokban működő két gyárát, melyekben összesen háromezer ember dolgozik.

Húszezer munkahelyet említenek a hírügynökségek 

A vállalat azt nem közölte, hogy pontosan hány munkahelyet szüntet meg, de becslések szerint a szerte a világban alkalmazott 244 ezer munkavállalójából húszezret érint majd, hogy leépítenek vagy új munkahelyeket teremtenek, illetve eladják vagy áthelyezik a konszern egyes részegységeit. A Continental arra számít, hogy 2023-tól kezdve évi 500 millió eurót takaríthat meg a költségcsökkentési program révén.

Gyengébb az idei év

Az idei első fél évben jelentősen, közel 42 százalékkal esett vissza a Continental AG nyeresége: a június végén záródott hat hónapban az adózott eredménye 1 milliárd 82 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 1 milliárd 587 millió euróról, miközben értékesítési árbevétele 0,3 százalékkal 22 milliárd 310 millió euróra mérséklődött. 

A Continental Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs-kereskedelmi képviselettel, egy logisztikai központtal, valamint egy mesterséges intelligencia fejlesztő központtal van jelen, és a bérelt munkaerővel együtt több mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A német konszern az elmúlt évtizedben mintegy 500 millió eurót fektetett be Magyarországon. A vállalat augusztus végén ünnepelte hazai fennállásának 30. évfordulóját, ahol egyben ünnepélyes keretek között bemutatta új budapesti gyártócsarnokát.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.