Lecsengőben a magyar járvány, de októberig velünk maradhat a veszélyhelyzet

Az elmúlt egy héten átlagosan mintegy 670 ezer regisztrált koronavírus-fertőzést jelentettek a világban, ezzel folytatódott a járványgörbe lejtmenete. A mutató a 800 feletti csúcsról mutat csökkenést:

Külön öröm (bár az adatok megbízhatósága miatt nem árt az óvatos fogalmazás), hogy a legnagyobb gócnak számító Indiában is enyhülni látszik a járvány. Figyelmet érdemel, hogy az utóbbi 1-2 napban az Indián kívüli világban megtorpant a a csökkenő trend. Ilyen események beleférnek a csökkenő trendbe, ezért egyelőre nem kell új hullámról beszélni. A jelenség mögött az Egyesült Államok magasabb napi adata mellett elsősorban a latin-amerikai térség járványhelyzete áll.

Dél-Amerikában több országban is makacsnak bizonyul a járvány. Olyannyira, hogy Argentínában és Bolíviában sosem látott csúcson van a napi regisztrált fertőzöttek száma, de Kolumbia és Brazília adatai sem megnyugtatók.

Emellett a kelet-ázsiai térségben formálódik újabb góc: az olimpiára készülő Japán mellett Thaiföld és Malajzia járványgörbéje emelkedik. Felütötte a fejét a vírus az eddig meglehetősen “tiszta” Tajvanon is.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.