Lebukott az új Skoda Fabia, így néz ki a hamarosan megjelenő új generáció – Origo

Már idén kapható lesz a népszerű cseh típus negyedik nemzedéke, amely többé nem számít majd elmaradott, szegény testvérnek a Volkswagen-konszern kisautói között.

Forrás: Autocar

Idén mutatkozik be, és még bőven az év vége előtt a kereskedésekbe került a Skoda Fabia új nemzedéke, amely egy nagyon fontos újítást hordoz majd: a 2008 óta használt, vagyis a kettővel ezelőtti generáción bevezetett PQ architektúrát végre leváltja a modern MQB A0 platform, amely az Audi A1-esben, a Seat Ibizában és a Volkswagen Polóban már évek óta szolgál. A brit Autocar információi szerint eredetileg csak 2022-ben tervezte bemutatni az autót a Skoda, de a Volkswagen konszern úgy döntött, hogy a racionalizálás érdekében csökkenti az egyszerre gyártott platformok számát, ezért a régi Fabiának hamarabb kell nyugdíjba vonulnia.

Forrás: Autocar

A friss kémfotókon jól látható, hogy az új nemzedék sokkal jobban beleillik majd a Skoda jelenlegi formanyelvébe, ugyanis a hűtőmaszk az Enyaq-ot, a fényszóró az új Octaviát, a hátsó lámpa pedig a Kamiq-ot idézi, és a márkajelzés felirata is a csomagtérajtó közepső felső részére költözik. Mivel a Fabia még ma is az egyik legtágasabb kisautó, a hossza várhatóan alig fog változni, bár a szélesség és a tengelytáv növekedésére azért nagy az esély, a magasságból pedig talán le is csípnek pár centit.

Forrás: Autocar

Az MQB architektúra révén sokat javul majd a komfort, és a kocsi belseje is hasonló színvonalú lesz, mint az Octaviáé, a jelenlegi elavult műszerfalat olyan váltja, amely nagyobb és jobb felbontású kijelzőkkel és lényegesen kevesebb fizikai nyomógombbal rendelkezik majd. Megjelennek a kínálatban a Skoda legújabb infotainment rendszerei, és a hálózatba kapcsolhatóság is új szintre emelkedik, még digitális műszerfal, vezeték nélküli okostelefon-integráció és töltő, valamint fedélzeti wifi is rendelhető lesz.

Forrás: Autocar

Kizárólag turbós és szívó benzinmotorokat lehet majd rendelni (várhatóan 1,0 és 1,5 literes méretben, három, illetve négy hengerrel), dízelmotor és elektromos verzió nem várható. Sőt, eleinte a lágy hibrid rendszerekről is le kell majd mondani, cserébe azért, hogy az árérzékeny célközönség miatt elfogadható szinten tudják tartani a kisautó árat.

Forrás: Autocar

Ahogy a mostani Fabiából, úgy az újból sem lesz RS sportváltozat, annak ellenére sem, hogy az utóbbi évek legsikeresebb R5-ös raliautóját a Fabiából fejlesztették ki. Viszont a divatos, piros-fekete színkombinációjáról felismerhető, sikkes Monte Carlo kivitel továbbra is választható lesz, de műszakilag nem fog különbözni az olcsóbb verzióktól.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.