Leállás szélén a metró a koronavírus miatt, elkezdik beoltani a dolgozókat

Tüttő Katát kormányzati forrásból tájékoztatták a metró dolgozóinak kezdődő beoltásáról. Tüttő hétfőn arról beszélt az ATV A nap híre című műsorában, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán dolgozók között, hogy ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót. A főpolgármester-helyettes szerint a hulladékszállítás és a takarítás is veszélyben van.

“Az első és a második hullámban a közszolgáltatások nem voltak veszélyben, de ma ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a BKV-nál, metróforgalom-irányításban, villamosvezetők, buszvezetőknél, hogy nem biztos, hogy holnap is fog már járni a metró” – jelentette ki Tüttő Kata.

“Ha kidőlnek azok az emberek, akik a metrót irányítják, nem tudjuk őket máshogy pótolni. Konkrétan ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán, ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót” – fogalmazott.

Bizonyára az oltási terv szerint nem a metró dolgozói kerülnének sorra. A metró dolgozóinak beoltása azt jelzi, hogy Magyarországon immár olyan súlyos a koronavírus-járvány egyes területeken, hogy további lépések nélkül hamarosan a vírus kezdheti el lezárni a gazdaságot (ellehetetleníteni a szolgáltatás nyújtását/a termelést).

Címlapkép: Budapest, 2020. július 4. Védőmaszkot viselő utasok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2-es metró vonalán közlekedő egyik szerelvényben. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.