Látványos videó készült az új magyar harckocsik lövészetéről

Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A harcjárművek az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóaljának kötelékébe csatlakoztak, ezért Tatán találkozhatunk velük. A Leopardok átadásáról élőben tudósítottunk:

A laktanyából közúton keresztül jutottak el a harckocsik a szomódi lőtérre, ami azért is különleges esemény, mert a Honvédség régebbi, T-72-es típusú tankjai nem közlekedtek közúton. A Leopardok gumbibetétes lánctalpakkal rendelkeznek, így közlekedhetnek az aszfalton annak rongálása nélkül is. 

A lőtéren az első éles tesztlövéseket külsőpontos indítással végezték el, biztonsági okokból. A mostani lőgyakorlattal a kiképzők felkészítését készítették elő. 

Mint ismert, Magyarország 12 Leopard 2A4HU harckocsit vásárolt Németországtól, annak érdekében, hogy felkészítsék segítségükkel a Honvédség harckocsizóit a 2023-tól érkező Leopard 2A7+-ok kezelésére.

[embedded content]

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.