Lakásfelújítási támogatás: itt a bankok listája, ahol már lehet igényelni az ajándékpénzt

A február elsejei indulástól öt pénzintézetnél – Erste Bank, Gránit Bank, K&H Bank, OTP Bank, Takarékbank – érhető el a januárban debütált Otthonfelújítási program keretében az állami kamattámogatással segített, így maximum 3 százalékos kamatozású hitel – írja a Világgazdaság.

A napokban szinte valamennyi, jelentősebb lakossági ügyfélkörrel rendelkező banknál igényelhető lesz a termék. A kölcsön hitelbírálati ideje a jelzáloghitelekhez idomul majd, az elszámolás alapján megkapott állami támogatás átvezetése és a tőketartozás csökkentése automatikus lesz.

A bankok havonta hívhatják le a kedvezményes és a piaci kamat közötti kamattámogatást.

A kölcsön maximum tízéves futamidőre igényelhető, így – maximális futamidő és maximális kihasználtság mellett – a havi törlesztőrészlet 58 ezer forintra tehető – írta a Világgazdaság, hozzátéve, hogy a pénzintézetek eltérően határozzák meg az igényelhető minimális hitelösszeg és futamidő mértékét.

Jó tudni, hogy mivel az állam a kedvezményes hitel mellé utólag a számlákkal igazolt költségek felét, maximum 3 millió forintot támogatásként is elszámol, így a kölcsön igénylésekor a banki hitelbírálathoz szükséges jövedelemigazolások mellett a jogszabályban előírt, a támogatáshoz szükséges dokumentumokat is csatolni kell.

Címlapkép: Getty Images

<!–

–>


Hozzászólások lezárva.