Közvetlen repülőjárat létesülhet Mumbai és Budapest között

Csütörtökön Mumbaiban járt Szijjártó Péter külügyminiszter, ahol egy Budapest és az indiai város közti követlen repülőjárat ügyében is tárgyalt.

A magyar politikus azt mondta, a járattal 7 órára csökkenne a Budapest-Mumbai közti út hossza. Az indiai városba jelenleg Budapestről átszállásokkal több mint 10 óra eljutni.

A The Week cikke szerint Bhagat Singh Koshyari kormányzó ugyancsak szorgalmazta a közvetlen járat létesítését. Azt is elmondta, hogy Mumbainak számos turisztikai vonzereje van, amik érdekelhetik a magyarországi utazókat.

A Budapest-Mumbai repülőjárat létesítésének ötlete nem új, Szijjártó már 2018-ban, Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatásakor is beszélt erről. Akkor egy Budapesten rendezett magyar-török üzleti fórum szünetében vezette fel, hogy a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Turkish Airlines közvetlen járatot indít(hat) Budapest és az indiai gazdasági élet központja, Mumbai között.

Szijjártó azt is elújságolta kint, mennyire jól teljesít a magyar gazdaság. Az eseményen Jári Ferenc főkonzul, valamint Pethő Gyula nagykövet is jelen voltak.

Hozzászólások lezárva.