Közös vállalkozást indít az Audi és a FAW

Az autopro.hu októberben beszámolt róla, hogy az Audi szándéknyilatkozatot írt alá kínai együttműködő partnerével, az állami FAW Group autógyártó konszernnel prémium kategóriás elektromos autók gyártására létrehozandó közös vállalatról. Három hónappal később, január 18-án a két vállalat be is jelentette az új vállalkozás megalapítását.

Az Audi-FAW székhelye Changchunban lesz, és a működését már 2021-ben megkezdi, amint a cégalapítással kapcsolatos papírmunkákat elvégezték. Changchunban található egyébként a FAW-Volkswagen székhelye is, amiben az Audi már több mint harminc éve részt vesz.

2024-ben jelenhet meg az első közös modell

A közösen gyártani tervezett elektromos autók a Porsche által kifejlesztett Premium Platform Electric (PPE) technológiára épülnek majd. A közös vállalat 2024-ben kezdi meg a termelést az Audi közleménye szerint, és több különböző modellt is gyártana a jövőben.

Markus Duesmann, az Audi kínai szerepvállalásának első számú embere szerint ezzel a megállapodással az Audi tovább növeli szerepét a kínai piacon, helyi gyártású modelljeivel pedig megerősíti pozícióját a vállalat Kínában.

Az Audi összesen már hétmilliónál is több autót értékesített Kínában, és csak 2020-ban 727.358 Audit adtak el az országban.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.